Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині збільшили середню виплату пенсій

Після пенсійної реформи на Тернопільщині в середньому виплатили на 300 гривень більше на людину.

11 жовтня цього року, нагадаємо, набув чинності закон України «Про пенсійну реформу». Відповідно органами пенсійного фонду області з 1 жовтня перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, станом на 1 жовтня на обліку в області перебувало понад 293 тисяч пенсіонерів, з яких 7,9 тисяч – це військові пенсіонери з числа колишніх військовослужбовців і працівників силових структур.

Розмір пенсії переглянуто для 281 тисячі пенсіонерів, мешканців краю. Фактичне підвищення пенсій отримали 262 тисячі осіб або 92%. При цьому близько 164 тисячі пенсіонерів отримали до своєї пенсії щомісячно до 200 гривень, понад 99 тисяч пенсіонерів – від 200 гривень.

Середній розмір пенсії в області без урахування військових пенсіонерів, як повідомили в Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, зріс на 292 гривні і становить 1 889 грн.

У поточному місяці за основними відомостями буде здійснено виплату пенсій за листопад, а також суму доплати за жовтень тим пенсіонерам, у яких розмір підвищення до 140 гривень.

Розмір пенсій визначається для кожного пенсіонера індивідуально і залежить від величини заробітної плати, тобто коефіцієнта заробітку та від страхового стажу та права на інші надбавки та підвищення.

Для непрацюючих пенсіонерів перерахунок пенсій, як наголосили у пенсійному фонді, проводиться із застосуванням єдиного показника середньо заробітної плати 3 764 грн. та показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян на рівні 1 452 грн. Для працюючих пенсіонерів перерахунок здійснювався лише застосовуючи показник осучасненої середньої заробітної плати.

Також, як зауважили у Фонді, починаючи з 1 жовтня 2017 року, для працюючих пенсіонерів скасовано обмеження при виплаті пенсії під час роботи. Також скасовано зменшення розміру пенсії жінкам, які скористалися правом дострокового виходу на пенсію при досягненні 55 років. Збережено право на пенсію за вислугою років за умови, що на день набрання чинності закону, працівники мають вислугу років та стаж необхідний для цієї пенсії і звичайно обов’язковою умовою є звільнення з роботи.

Джерело: Терноград

В тернопільську школу приїжджала поліція

Червоногород – наймістичніший замок Тернопільщини (фото)