Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщину масово ввозять авто на європейських номерах

Жителі Тернопільщини масово купують авто з Європи. Так, лише за минулий місяць було завезено 209 автомобіля.

Як передає Терен, за ввезені лише у жовтні автомобілі на Тернопільській митниці ДФС сплатили 16,5 млн грн. Причому тенденції свідчать про збільшення таких надходжень.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У жовтні цього року із Тернопільської митниці ДФС до бюджету перерахували 103,1 млн грн, що на 11 млн грн більше, ніж очікували, – кажуть у податковій. – За аналогічний період 2016-го адміністрували 98,9 млн грн. Зростання до показників минулого року – на 4,2 млн грн, або на 4,3%.

У розрізі видів податків сплатили: 89,4 млн грн – податку на додану вартість (ПДВ), що на 1,5 млн грн, або на 1,7% більше, ніж торік у жовтні (87,9 млн грн); 10,1 млн грн – мита, порівняно із жовтнем 2016 року зростання становить 1,2 млн грн, або 13,4%; 3,4 млн грн – акцизного податку, що на 1,5 млн грн, або на 79% більше, ніж торік. Також перерахували 266,4 тис. грн – плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень, що на 89,1 тис. грн, або на 50% більше, ніж у жовтні 2016-го.

Одним із факторів, що сприяли збільшенню надходжень, є зростання обсягів ввезення товарів найбільших платників податків, – пояснюють на митниці. – Тільки п’ять найбільших платників, що здійснюють свою діяльність у зоні Тернопільської митниці ДФС, сплатили до бюджету 39,5 млн грн. Це – 38% від загальної суми. Порівняно із минулорічним жовтнем відбулося зростання на 13,7 млн грн, або на 53%.

Ще одним чинником збільшення надходжень стало оформлення підприємств, які торік не працювали. Усього такі фірми у жовтні сплатили 23,7 млн грн, або 23% від загалу адміністрованої суми.

Також зросли обсяги ввезення легкових автомобілів громадянами, – додають на митниці. – Так, у жовтні 2016-го ввезли лише 150 легкових автомобілів і сплатили 13,1 млн грн. Тоді як у жовтні 2017-го – 209 авто і сума сплати становить 16,5 млн грн.

Позитивно на ситуацію вплинув і такий фактор, як оформлення на Тернопільській митниці підприємств із місцем обліку в інших областях України. Так, у жовтні 29 таких фірм сплатили 15,5 млн грн – 15% від загальної суми податків.

Загальна сума додаткових надходжень становить 4,1 млн грн, тобто 3,9% від адміністрованої суми податків, – пояснюють на митниці. – У жовтні 2016-го було 3,2 млн грн.

Серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, переважають легкові авто, морожена риба, машини або механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, лампи (світильники) і різне освітлювальне обладнання, а також мінеральне добриво.

Модель з Тернополя знялась у відкритому боді (фото)

На Тернопільщині знову хотіли вкрасти дітей