Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До Тернополя добрались “щипачі”. Будьте обережні

«Шипачі» це ті самі кишенькарі, які спеціалізуються на крадіжках. Найпоширенішими місцями зловмисників, де вони вчиняють протиправне – громадський транспорт або його зупинки, магазини та ринки.

Як правило. предметом кишенькових крадіжок є телефони, гаманці з грошима та особисті речі потерпілого. Викрадене крадії безперешкодно реалізовують за значно меншою їх вартістю випадковим перехожим, в ломбарди, і т.д.

Переміщаючись по торгових рядах, кишенькові злодії уважно спостерігають за покупцями, звертаючи увагу, хто, куди і що поклав і чи буде їм зручно скоїти крадіжку.

Часто кишенькові крадіжки відбуваються в громадському транспорті. Особливість такого роду злочинів, обумовлена специфікою його роботи, зосередженням матеріальних цінностей та великої кількості пасажирів, часом його роботи. Постійний рух громадського транспорту дає можливість кишеньковим злодіям швидко зникнути,замаскуватися під пасажирів. Ці фактори ускладнюють встановлення місце вчинення злочину і осіб, які вчиняють кишенькові крадіжки, свідків – очевидців, проведення слідчих дій.

Від такого роду злочину і потерпіла жителька обласного центру. Як розповіла потерпіла, під час проїзду в маршрутному таксі зловмисник поцупив планшет марки «Lenovo». Невідомий завдав збитків на суму більше 7500 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно частини 1 статті 185 ККУ.

Поліцейські вкотре звертаються до краян, та нагадують правила безпеки, аби вберегти майно від рук зловмисників..

  • намагайтеся не носитиіз собою великісуми грошей;
  • не тримайте значну суму грошей в одному місці;
  • пам’ятайтеітримайтепід контролем тімісця, де зберігаєтегроші;
  • не кладіть гаманець, мобільний телефон у відкриту сумку, краще зберігати майно в невеликій сумці з ручкою через плече та носити її так, щоб була попереду корпуса, в полі зору;
  • не кладіть гаманець на саме дно сумки, оскільки можуть прорізати;
  • у разі викрадення ключів потрібно негайно змінити замки;
  • без необхідності не користуйтеся в салонах транспорту мобільними телефонами, не привертайте увагу довгими, емоційними розмовами, оскільки може спровокувати злодіїв.

Тернопільські водії шоковані. Тепер вони масово пересядуть на громадський транспорт?

Чудеса в Тернополі: жінка з котом на голові дивує перехожих (відео)