Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Біля міської ради мами з приміських сіл влаштували акцію протесту(фото)

Через заяву міськради про оплату за дитсадочки батьки зібрали пікет. 

Близько сотні матусь, багато з яких були  із дітками на руках та у візках, вагітних прийшли під стіни міської ради. Це ті жителі Тернополя, які не зареєстровані у місті, однак живуть і працюють тут. Нещодавно їм повідомили про те, що за кожну дитину доведеться платити по 1200 гривень. Люди обурені такою ситуацією, адже це значна сума для багатьох родин.

Ми оплачуємо харчування дітей, також здаємо гроші на ремонт, на заміну вікон, на придбання меблів, побутову хімію, – йшлося у зверненні батьків, – А тепер ще доведеться платити таку велику суму за перебування дітей у дошкільних закладах.

Мами принесли із собою дитячі підгузки на акцію протесту, щоб продемонструвати керівництву міста, що різниці між дітьми немає.

Всі діти однакові – немає у нас своїх і чужих, – каже Христина Хлібович. – У світі і так дуже складно жити. Тому робити різницю між міськими і сільськими дітьми не правильно. У мене троє дітей. Двоє з них ходить у садочок. Для нас це дуже велика сума. До того ж ми працюємо в Тернополі, тут витрачаємо кошти, сплачуємо податки. Я не розумію такого поділу від міської ради.

Міський голова та депутати вислухали протестувальників і заявили про створення робочої групи, яка буде розбиратися у цій ситуації і напрацьовувати відповідні рішення. Також зазначили, що не платитимуть за перебування у дошкільному закладі ті родини, які працюють у комунальних закладах міста або якщо один з батьків прописаний у Тернополі. А ось щодо інших, то Тернопільська міська рада звертатиметься до керівництва Тернопільського району та новоутворених громад щодо проведення так званих бюджетних трансфертів і перерахування коштів, які виділяють на дітей, які ходять у дитсадки Тернополя,у бюджет міста.

Джерело: Наш День

Скільки коштів доведеться витратити на свята (відео)

Меланія Трамп прикрасила Білий дім до Різдва (фото, відео)