Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині може з’явитися незвичайний музей

У Бережанах на Тернопільщині хочуть створити музей годинникових механізмів.

Про це йшлося під час зустрічі Бережанського міського голови Володимира Музички, директора ДІАЗ у м. Бережани Василя Зорика та Олексія Бурнаєва – майстра-годинникаря, кандидата фізико-математичних наук, доцента Львівського національного аграрного університету.

«Під час зустрічі було обговорено питання, що стосуються стану виконання реставраційних робіт годинника, розташованого на вежі міської ратуші, а також перспективи створення у майбутньому музею годинникових механізмів», – повідомили у прес-службі мерії.

Як ми повідомляли, зараз триває ремонт головного годинника Бережан, який вже багато літ відраховує час на вежі міської ратуші.

Олексій Бурнаєв звернув увагу на те, що циферблати годинника під час останнього ремонту (70-і роки минулого століття) було закріплено ненадійно, тому ці кріплення потребують заміни. Крім того, він здійснив примірку нових механізмів.

Цікавим є той факт, що під час реставраційних робіт було виявлено різні вікові характеристики механізмів годинника. Так, механізм, який вийшов із ладу, датований 1925 роком, а той, котрий ще досі працює, був установлений приблизно на 100 років раніше.

У Тернополі продали смертельно небезпечну рибу

На Тернопільщині юнак викрав чужий автомобіль