Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Католики та протестанти Тернополя можуть тішитися

Верховна Рада України внесла 25 грудня до переліку вихідних днів у зв’язку із Різдвом Христовим за Григоріанським календарем, а 2 травня виключила з переліку вихідних. «За» законопроект № 5496 проголосували 238 народних депутатів.

Законопроект встановлює святковим та вихідним днем 25 грудня, натомість 2 травня буде робочим.

Документ ще має підписати спікер парламенту Андрій Парубій та президент України Петро Порошенко. Потім текст опублікують в офіційному виданні «Голос України». На наступний день після цього зміни наберуть чинності.

За цей законопроект депутати голосували 5 разів, оскільки частина нардепів хотіла виключити 2 травня зі списку вихідних днів, а інша була категорично проти. Зрештою, депутати погодилися, що 25 грудня має бути вихідним, а 2 травня – робочим днем.

Зазначимо, що в Україні вихідним до цього було лише 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують Українська, Російська, Грузинська, Сербська, і Польська Єрусалимська православні церкви, а також Греко-католицька церква в Україні).

За словами авторів ініціативи, близько 11 тис. релігійних католицьких і протестантських громад, що складає біля 30% від усіх діючих релігійних організацій України, святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, тобто 25 грудня, яке досі залишалося в Україні робочим днем.

Молодий тернополянин викрав мобільний так, що власник і не помітив

У Тернополі дівчина випала з маршрутки. Люди кажуть, що вона була п’яна (фото)