Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що варто змінити в Тернополі: думка молоді (опитування)

Вже зовсім скоро завершиться голосування за громадські проекти. Про те, яких змін хочуть місцеві жителі, дізнавалися кореспонденти 20 хвилин.

19-річна Юлія Нагорна знає про громадські проекти, ініційовані тернополянами для покращення міста.

– Я бачила багато проектів стосовно культурного аспекту міста, – каже дівчина. – Фестивалі різноманітні. Мені хотілося б, щоб таких культурних подій у Тернополі було більше. Впевнена, що якщо виграє такий проект, то це свідчитиме про великий культурний потенціал міста. Адже за рахунок подібних проектів туристів у Тернополі побільшає.

Сама дівчина у перспективі бачить себе ініціатором проекту, що дозволить молоді замінити своє часопроведення в інстаграмі на більш інтелектуальні речі. Це може бути щось на кшталт мистецького фестивалю “Ї”. Юлія проти алкофестів, адже віддає перевагу культурним заходам, які додають глузд, а не відбирають його.

– Я нещодавно голосувала за те, щоб літак у парку Нацвідродження замінили на щось достойніше, – розповідає 20-річна Лілія Волошин. – Вважаю, що варто цю “солдепівську” архітектурну пам`ятку замінити на щось сучасніше.

Дівчину надзвичайно турбує питання зовнішньої реклами у місті. Вона переконана, що ці плакати, оголошення та інші рекламні листівки псують загальну картину Тернополя.

22-річний Назар Гавриляк голосував за один із громадських проектів, але його голос не було зараховано, бо він не прописаний у Тернополі.
– Є цікаві проекти, до прикладу, дитячі майданчики у певних районах міста, – каже хлопець. – Але вони актуальні лише для малого контингенту людей. От я знаю, що мистецький фестиваль “Ї” подав заявку на участь. Ось це вже більш актуально для міста загалом. Я, наприклад, організатор фестивалю “Березів Бандер ФЕСТ”, тому, якби я подавав свою заявку на участь, то це було би щось у цьому напрямку.

17-річна Вікторія Ахтаніна переконана, що у місті реконструюють спортивні майданчики, але було би добре, якби їх було більше.

– Зараз майже у кожному дворі будують нові дитячі майданчики, – каже дівчина. – У парку є тренажери. Це актуально для Тернополя. Бо сучасна молодь займається спортом. Тому чим більше спортивних майданчиків, тим краще.

Приватний підприємець Володимир Шидлівський не чув про громадські проекти у Тернополі, але знає, що в Івано-Франківську є громадський проект “Тепле місто”.

– У Хмельницькому я бачив лавки на сонячних батареях, щоб можна підзарядити телефони, – розповідає чоловік. – Це досить цікаво. У нашому місті варто збільшити кількість велодоріжок. Взагалі би було круто, якби у нас створили велопарк.

20-річні Олександр Бойко та Роман Малюта переконані, що в місті потрібно покращити дороги. А також хлопці турбуються про дозвілля молоді.

– Варто збільшити кількість спортивних майданчиків, – каже Роман. – Особливо круто, якби було більше футбольних полів для хлопців.

Арсен Мірзоян зібрав у Тернополі аншлаг

Чи варто очікувати на епідемію грипу?