Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо, як часто на Тернопільщині люди гинуть в ДТП

Кожні 117 годин на Тернопільщині гине людина у ДТП. Але інша статистика теж не втішна: кожні 15 годин трапляється нова автопригода. Найбільш розповсюдженою причиною аварій правоохоронці називають перевищення швидкості.

Шістдесят чотири людини загинуло, 575 отримало травми в результаті дорожньо-транспортних пригод, які трапилася на автошляхах Тернопільської області, передає ternograd.

За даними відділу розслідування злочинів у сфері транспорту, від початку року на автодорогах нашого краю зареєстровано 506 аварій з потерпілими.

Лише за добу 9 листопада на Тернопільщині трапилося сім аварій, де травмувалося девять осіб, а дві людини загинуло.

Перевищення швидкості, порушення правил маневрування, водіння в нетверезому стані та порушення пішоходами правил дорожнього руху – основні причини дорожньо-транспортних пригод у Тернополі та області.

Найбільше людей загинуло в результаті зіткнень автомобілів та через наїзди на пішоходів.

Слідчі кажуть, що людський фактор та нехтування правил дорожнього руху – результати цієї невтішної статистики.

Проте винуватцями ДТП стають не тільки водії. Недисциплінованість пішоходів, а саме перехід дороги в недозволеному місці, ходьба уздовж та несподіваний вихід на проїжджу частину – ще одна причина травмування та смертей.

Правоохоронці стверджують, що більшість аварій можна запобігти — необхідно лише виконувати правила дорожнього руху, а й дотримуватися культури водіння, стежити за технічним станом автомобіля і звертати увагу на небезпечні дорожні обставини.

Водії, сідаючи за кермо автівки, будьте обережні та пам’ятайте, що життя занадто дороге, щоб поспішати. Аналогічне стосується і пішоходів – не поспішайте та переходьте дорогу в дозволених місцях, а найголовніше – будьте обережними!

На Тернопільщині у закинутому будинку сталася пожежа

У Тернополі пенсіонери можуть брати участь у соціальних подіях