Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині школи можуть добре заощадити на аренді

Через те, що школи не заробляють, але витрачають дуже багато на оренду, на Тернопільщині з’явилась пропозиція змінити умови оренди для шкіл. Тепер, можливо, вона буде сягати мізерної суми.

У Бережанах подумують над зміною методики розрахунку орендної плати для комунальних установ, які користуються приміщеннями державної власності, передає teren.

Над цією ідеєю місцеві посадовці почали задумуватися враховуючи ситуацію, що склалася зі школою №2.

Будівля, у якій розміщується ця школа доволі стара, але у школи практично немає коштів, аби її відремонтувати… Так за весь час у будівлі лише частково відновили фасад, замінили 7 вікон та 2 балконних дверей. Окрім того, школа сплачує оренду за приміщення у розмірі 5 тис. грн.

– Загальноосвітні школи – це неприбуткові бюджетні установи, фінансування яких здійснюється з державного бюджету через місцевий. Тому ми пропонуємо змінити методику розрахунку орендної плати та встановити для шкіл, які знаходяться у комунальній власності і орендують приміщення державної власності, розмір орендної плати у розмірі 1 грн., – каже заступник міського голови Бережан.

Стало відомо, хто найкращий студент Тернополя

Стало відомо, в яких умовах тернополяни їдуть до Львова