Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Тернопільській області для швидкої допомоги створюють єдину диспетчерську службу

До кінця 2017 року в Тернопільській області планують запустити роботу єдиної диспетчерської служби швидкої допомоги.

1 листопада у Тернопільському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф презентували єдину диспетчерську службу швидкої допомоги області. Система, яка покликана якісніше та оперативніше реагувати на виклики пацієнтів, уже пропрацювала у тестовому режимі півроку в Тернополі та приміському районі. До кінця року нею планують охопити всю область.

Дзвінки з мобільних надходять безпосередньо на «швидку», а не через різні комутаційні пристрої. Завдяки цьому можна реагувати значно швидше без втрати й так важливого часу.

 

Наразі до єдиної диспетчерської служби швидкої допомоги області підключено місто Тернопіль і приміський Тернопільський район, але вже до кінця року нею охоплять усі суб’єкти нашого регіону.

Контроль за роботою і координація дій районних бригад в десятки разів пришвидшить доїзд карет «швидких», особливо у віддалених від Тернополя і райцентрів населених пунктів, до сільських пацієнтів: «Завдяки цій системі буде подолано роками невирішену проблему. Для прикладу, надходить виклик на «швидку» до Збаража, а село знаходиться ближче до Ланівців. Відтепер, щоб зекономити дорогоцінний для життя людини час, ми будемо спрямовувати туди найближчу за місцем фактичного перебування карету швидкої. Тобто із сусіднього райцентру».

Новостворену Єдину диспетчерську службу швидкої допомоги області назвала найкращою серед нині існуючих в Україні виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, яка побачила її в дії. У планах очільниці медичної галузі країни створити таку ж систему в межах всієї держави.

– Хочу подякувати Тернопільській області за нову систему – українську, яка є найкращою. Вона може переключатися вже на службу 112. Пожежники, поліцейські і бригади екстреної медичної допомоги можуть з її допомогою координувати свої дії, і вона зроблена на такому високому рівні, що, думаю, дуже швидко запровадиться по всій Україні і ми будемо мати одну національну систему. Ми хочемо, щоби найближча «швидка» приїжджала на виклик навіть з іншої області. І ваша система може так працювати, бо автоматично показує, де перебуває кожна бригада. Її можна підключити до інших областей, і тоді диспетчер буде бачити по всій Україні, де є найближча бригада до пацієнта. Дуже важливо, щоби вона могла доїжджати до пацієнта за 8-10 хвилин. Тернопільська область стане для нас прикладом і центром нової організації екстреної медичної допомоги, – зазначила Уляна Супрун.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Тернопільський депутат з’ясовував стосунки з поліцейськими (відео)

На Тернопільщині підлітки знищують поля через свої розваги