Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Тернополі мешканця Криму заарештували з опіумом

Мешканця Криму, етнічного узбекистанця, впіймали в Тернополі з опіумом. Чоловік раніше вже був за гратами, але був звільнений “за законом Савченко”.

Чоловіка з опієм піймали правоохоронці, передає dosie102.te.ua.

За словами керівника управління протидії наркозлочинності ГУНП в Тернопільській області Михайла Димиди, оперативники краю відпрацьовували обласний центр відповідно до спецоперації “Мігрант”.

На вулиці Збаразькій помітили чоловіка, який поводився дивно, а коли до нього підійшли працівники поліції, почав тікати. Документів при собі невідомий не мав, але назвав прізвище та ім’я. При поверхневому огляду в кишені чоловіка знайшли шприц з невідомою речовиною. Останній зізнався, що в ньому опій.

Приїхавши до відділку стало відомо, що чоловік представився не своїм іменем, а рідного брата. Уже встановлюючи особу, з’ясувалося, що невідомий – раніше засуджений мешканець Криму. Він відбував покарання у місцях позбавлення волі за зґвалтування, але вийшов за “законом Савченко” раніше. Ще перебуваючи в тюрмі познайомився з тернополянкою, а звільнившись – одружився з нею. Виховують дитину.

Після проведеного медосвідчення стало відомо, що чоловік перебував у наркотичному сп’янінні. Де взяв опій не зізнається, але каже, що то для власного використання. Шприц з речовиною передали на експертизу.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 309 частина 1 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

На Тернопільщині у “Рибоохоронному патрулі” не вистачає рук

У Тернополі в нічному клубі люди отримали хімічні опіки