Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через Тернопіль проходитиме перша платна в Україні траса

В Україні збираються облаштувати першу платну трасу, яка проходитиме через Тернопіль. Про це пишуть Тернополяни.

В Україні помалу беруться за будівництво нової траси Одеса – Львів, загальна протяжність якої сягає 1,2 тис. км. Проляже дорога, яку планують зробити платною, і через Тернопіль.

Загальна вартість проекту – 1,8 млрд євро.  Траса Одеса – Львів допоможе скоротити час у дорозі більш ніж на третину. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

«Це проект, яким ми дуже щільно займаємося, – він для нас є інфраструктурним проектом номер один, – розповів він. – Це будівництво автобану Гданськ – Одеса, який починається від Краковця, йде в обхід Львова, далі Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Умань і до Одеси. Всі прекрасно знають, що зараз дорога зі Львова до Одеси займає приблизно 9 годин, на новій дорозі це буде близько 5 з половиною годин».

Зараз дорога до Львова займає багато часу через погану якість покриття. Нова дорога буде чотирисмуговою замість нинішніх двох смуг.

Раніше анонсувалося, що даний проект реалізовуватимуть спільно з європейцями.

«Європейці поки нічого не сказали. Тому навесні ми самі почали роботу на окремих ділянках цієї дороги за кошти держбюджету», – зазначив міністр.

Тернопільський слід резонансних обшуків у міністерстві

На Тернопільщину знову насувається стихія?