Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відбулася виставка астрофотографій (ФОТО)

30 вересня в “Бункермузі” відбулося відкриття виставки астрофотографій. Унікальні світлини представляли не лише українські, а й закордонні фотографи. У Тернополі таке дійство відбулося вперше. 

– Насправді фотографувати зорі та космічні об’єкти дуже важко, – розповідає керівник Клубу любителів астрономії “ТерАстро” Сергій Вербицький. – Треба мати професійне обладнання, місце з відповідним кліматом тощо.

Окрім облаштування унікальної виставки Сергій Вербицький займається кількома проектами, зокрема створенням обсерваторії в Болгарії та першої в області й Україні сільської автоматизованої обсерваторії для дітей.

– Обсерваторія буде створена на базі Лозовецької школи. Це повністю автоматизована система, доступ до якої матимуть як діти лозовецької школи, так і сусідніх… Стосовно обсерваторії в Болгарії – ми вибрали це місце через унікальний клімат, який дозволяє проводити дослідження та робити фотографії чи не щоденно. Корпус буде розміщений на висоті 1700 метрів. Завдяки віддаленому доступу працювати в обсерваторії зможуть напряму з України.

Юрко Кулик

фото Оксана Ратушняк

На Черкащині пенсіонер заробляє на сонці

У Тернополі водій вчинив аварію та втік (ФОТО)