Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополян попереджають про нову хвилю масштабної кібератаки

Сьогодні на Україну близько 15:00 має бути нова хвиля хакерської атаки, кажуть в СБУ. Цілі атаки – держустанови та підприємства країни. Мета атаки ‒ порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в країні.

В мережі інтернет з’явилося багато різної інформації про чергову хакерську атаку на Україну. В обговореннях йдеться, що сьогодні, у п’ятницю 13, близько 15:00 буде атака на українських інтернет-користувачів.

У Службі безпеки України підтверджують інформацію, щодо підготовки нової хвилі масштабної кібератаки на державні структури та приватні компанії нашої країни.

Зокрема, за інформацією СБУ, основна мета атаки ‒ порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в країні.

– Фахівці СБУ України отримали дані, що атака може бути здійснена з використанням оновлень, у тому числі загальнодоступного прикладного програмного забезпечення, – комментують в прес-службі СБУ. – Механізм її реалізації буде подібним до кібератаки, проведеної в червні 2017 року.

Аби уникнути хакерської атаки на персональних ПК, декан факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії ТНТУ ім. Івана Пулюя Ігор Баран радить регулярно оновлювати програмне забезпечення, робити копії документів, не користуватися невідомими сайтами, адресами, не брати інформації з неперевірених джерел.

– Ми вже одну атаку в червні пережили, після цього люди мали б зробити відповідні висновки і свої дані зберігати не на комп’ютері, – наголошує декан Ігор Баран. –  Тим більше зараз є багато різних новітніх технологій, тобто так звані McLaut, які дають можливість віддалено зберігати різну персональну інформацію, пише “20 хвилин”, Віталій Ониськів.

На Тернопільщині у селі діти масово захворіли новим вірусом (ВІДЕО)

У Тернополі жінка за кермом обурила водіїв своєю поведінкою (ФОТО)