До кінця року тернополянам варто чекати на здорожчання деяких продуктів приблизно на 10-25%.
До прикладу, за останній місяць ціна на яловичину зросла на 3,5%, кілограм курятини подорожчав на 3,9%, а сало – на 5,2%, інформує “24 канал”.
Як розповів президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич, найбільше зросте вартість молочної та м’ясної продукції.
«До 20 грудня ціни на м’ясо і молоко виростуть на 10-25%. Це найбільше зростання цін серед продуктів. Овочі дорожчатимуть поступово. У жовтні ціни виростуть у межах 10%. До грудня – ще на 5-8%», – зауважив Томич.
Проте експерт запевнив, що різкого подорожчання не буде серед фруктів. Зокрема, яблука можуть подорожчати до 30-35 гривень за кілограм.
«Оптимістичний прогноз щодо гречки: тенденції до зростання до середини грудня немає. У грішому випадку подорожчає на 3-4%. Хліб протягом наступного року подорожчає на 20-25%. Буде кілька етапів підвищення цін. Навесні прогноз відкорегуємо в залежності від стану озимих», – підсумував експерт.
This website uses cookies.