Щитовидна залоза – одна з найвибагливіших у людини. Від її нормального функціонування залежить дуже багато.
Для підтримання тонусу щитовидки корисно вживати такі продукти:
Морська капуста. Цей корисний продукт поліпшує роботу щитовидної залози, приводить в норму тиск і рівень гемоглобіну.
Червона ікра. Крім благотворного впливу на щитовидну залозу, червона ікра відмінно допомагає зміцнити різні тканини і кістки, відновити сили, нормалізувати кровообіг, зміцнити і очистити судини, підвищити імунітет, суттєво знизити ризик утворення тромбів і навіть нормалізувати гемоглобін.
Ягоди годжі. За допомогою цих ягід можна не тільки підтримувати здоров’я щитовидної залози, але і помітно поліпшити діяльність серцево-судинної системи, нормалізувати сон і уповільнити старіння клітин.
Хурма. Чудовий фрукт, який попереджає розвиток різних захворювань щитовидної залози і допомагає зміцнити судини, очистити кишечник і істотно знизити ризик розвитку сечокам’яної хвороби. Корисно вживати хурму і для запобігання онкології або нормалізації артеріального тиску. А ще вона сприятливо впливає на нервову систему і прекрасно тонізує організм.
Бразильські горіхи (плід дерева бертолета). Відмінний засіб не тільки для підтримки здоров’я щитовидної залози, але і для запобігання еректильної дисфункції у чоловіків, а також для підвищення захисних властивостей імунної системи. Ці смачні горіхи обов’язково допоможуть поліпшити роботу кишечника і швидко очистити його, а також будуть всіляко сприяти омолодженню.
Хрестоцвіті овочі. До таких відносять білокачанну капусту, броколі і т. ін. За допомогою цих овочів можна не тільки помітно поліпшити стан щитовидної залози, а й усунути надлишки рідини, побороти найрізноманітніші інфекції і нормалізувати гормональний фон.
Гречка. Цілюща дія гречки не обмежується одним лише позитивним впливом на здоров’я щитовидної залози – ця корисна крупа нормалізує згортання крові, виводить з організму токсини і всіляко сприяє зміцненню судинних стінок. Дуже корисно вживати її і діабетикам, тому що вона допомагає запобігти різким стрибкам глюкози.
Людям, що страждають на гіпертиреоз, категорично не рекомендується занадто часто вживати багаті йодом продукти, зате їм необхідно включити в свій раціон такі легкі продукти, як кефір, йогурт, м’ясо і рибу нежирних сортів, а також сир і молоко, — розповідають у Тернопільському обласному лабораторному центрі.
Джерело: Доба
This website uses cookies.