Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Cуд амністував водія, який збив і закопав дитину в кар’єрі

56-річного Володимира Я., якому суд  дaв 6,6 років тюрми у 2016, уже амністували.

Засуджений у 2015 році збив  автомобілем 17-річного хлопця   у Борщівському районі  і прикопав його у кар’єрі, – пише 20 хвилин.

«Відпустив»  його Кагарлицький районний суд  Київської області ухвалою від 29 вересня.  Саме там, на Київщині, у Кагарлицькій виправній колонії  і відбував призначене судом покарання.

Нагадаємо, 12 вересня 2015 правоохоронці повідомили про розшук 17-літнього Іванка Педька, жителя села Лисівці Заліщицького району. Той пішов на весілля у село Олексинці  Борщівського району, а звідти вже не повернувся. Майже на п’яту добу пошуків знайшли його тіло – прикопане у кар’єрі поблизу села Мушкарів. На це місце вказав правоохоронцям водій буса Володимир Я., якого  правоохоронці запідозрили у причетності до зникнення юнака.

2 лютого 2016 Борщівський районний  визнав Володимира Я. винуватим у правопорушенні за ч.2 ст. 286 КК,  присудив  йому  6,6 років тюрми та позбавив права керування транспортними засобами строком на один рік. Термін відбування покарання суд  сказав рахувати з дня затримання – з 19 вересня 2015. Засуджений згодом подав апеляцію, але програв її.

У вересні 2017 року засуджений Володимир подав  у Кагарлицький районний суд клопотання про застосування до нього Закону України «Про амністію у 2016 році» та звільнення від відбування покарання.  Наприкінці вересня  суд задовольнив його, правда частково – звільнив від основного покарання – від тюрми, але не від додаткового  – позбавлення права керування.

Суд роз’яснив, що Володимир Я. вчинив важкий злочин з необережності . І крім того, має неповнолітню дитину і не є позбавлений батьківських прав. А відтак підпадає під дію Закону «Про амністію у 2016 році», що вступив в силу  7 вересня 2017 року. Обставин, які б  виключали застосування до нього амністії в частині основного покарання, суд не побачив.

У амністії додаткового покарання суд відмовив, бо засуджений двічі притягувався до дисциплінарної відповідальності – за вживання спиртних напоїв колонії  і за куріння в невстановленому місці. Одне стягнення погашено, а інші є не погашеним та не знятим. Окрім того, у характеристиці  з колонії пише, що засуджений зарекомендував себе за час відбування покарання з негативної сторони.

Сповідь заробітчанки: навіть рідні діти можуть бути гірше ворога

У мережі показали жахливий стан автобусів у Тернополі (ФОТО)