Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Франції заборонили редагувати знімки

Відтепер у Франції ретушування фотографій вважається порушенням закону. Про це пише Закон і Бізнес.

З 1 жовтня будь-яке комерційне фото моделі, що піддалося цифровій обробці, повинне супроводжуватися попередженням Photographie retouchée («відретушована фотографія»).

Влада Франції відтепер уважає фальсифікації знімків питанням здоров’я населення. Тому порушникам загрожує чималий штраф – 37500 євро або 30% вартості самої реклами.

Нове правило спрямоване на запобігання екстремальній худині серед фотомоделей, а також проблемам зі здоров’ям серед тих, хто хотів би виглядати як моделі, попри те що це фізично неможливо, оскільки їхні фотографії були модифіковані за допомогою комп’ютера.

Уряд Франції вживає й інших заходів у рамках боротьби з екстремальною худиною в індустрії високої моди. З травня цього року моделі повинні надавати довідку від лікаря про те, що вони повністю здорові, а багато компаній не наймають дуже миршавих моделей.

Правда, фотошоп не єдиний трюк, до якого вдаються фотографи. Якщо дівчина прибере певну позу або її знімають під відповідним ракурсом, при певному освітленні, вона виглядатиме зовсім по-іншому. Крім того, французький закон не забороняє маскувати зачіски та плями на шкірі.

Після того як Франція оголосила про новий закон, агентство Getty вже заборонило використання відретушованих фотографій. Це може бути сигналом, що знімки більш реальних фігур стають популярнішими.

Франція не перша країна, що вживає подібних заходів. Така практика існує, наприклад, в Ізраїлі.

Що варто знати про УПА: цікаві факти, про які мало хто знає

На ярмарку в Тернополі збирали гроші для дітей-сиріт (ФОТО, ВІДЕО)