Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі шукають працівників робітничих професій

Вже деякий час у Тернопільській області дефіцит працівників. Так, лише за останній тиждень було розміщено більш ніж 2500 вакансій. 

Для огляду вакансій та ринку праці я обрала статистику обласного Центру зайнятості, а також перелік робіт, які пропонують на популярному сайті work.ua.

Згідно зі статистикою Центру зайнятості, найбільше працівників потрібно в Тернопіль – 1417 вакансій, та у Бережанський район – 106. Найменше – менш ніж 30 вакансій – у Заліщицький, Збаразький, Лановецький, Підволочиський та Шумський райони.

Що стосується сфер праці, найбільше людей потрібно на будівництво, підсобних працівників та працівників робітничої професії, охоронців, офіціантів та поварів. Запропонована зарплата коливається від 4200 до 10800 гривень.

На work.ua за останні сім днів було опубліковано 640 вакансій. Чи не найбільше роботодавці шукають торговельних представників з власним авто (ЗП від 5000 грн), вантажників (ЗП від 3200 грн), продавців (ЗП від 3500 грн).

Окрім цього зрідка трапляються вакансії для працівників медичної сфери, для керівників та адміністраторів, а також для бухгалтерів – не більше десяти пропозицій для кожної сфери.

Вирахувати середню заробітну плату важко, оскільки не всі роботодавці вказують, скільки готові платити на місяць. Найбільше обіцяють торговельним представникам (в середньому 8-9 тисяч), операторам ЧПУ (10 тис грн), адміністраторам та керівникам (6-8 тис грн). Офіс-менеджерам, бухгалтерам, офіціантам та водіям готові платити в середньому п’ять тисяч гривень.

Христина Слота

У Тернополі на ринку загубилась дівчинка (ФОТО)

На Тернопільщині громада зуміла виграти європейський грант