Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі можуть відремонтувати історичний тролейбус (ВІДЕО)

В Тернополі триває голосування, яке визначить долю історичного тролейбуса. 

У Тернополі хочуть відреставрувати раритетний тролейбус моделі “Škoda 9Tr” та використати для приваблення туристів. Група активних громадян хоче відновити його до оригінального вигляду та зберегти.

– У Тернополі залишилося лише три історичні тролейбуси моделі “Škoda 9Tr”, які дотепер експлуатуються лише в трьох містах у світі. Вони часто викликають інтерес у багатьох іноземних і місцевих туристів, які спеціально приїжджають до Тернополя, щоб поїздити на такій ретро-техніці та відчути себе у минулому. А також саме такі машини відкривали тролейбусний рух у місті в 1975 році. Найближчим часом вони будуть виведені з експлуатації, – йдеться в описі до проекту.

Його автори пропонують вилучити раритетний тролейбус з регулярної експлуатації на маршрутах та відреставрувати. Мова йде про повне відновлення кузова машини, електричної і ходової частин, салону, пофарбування.

– Після реставрації тролейбус набуде такого ж вигляду, як і 35 років тому, коли він надійшов із заводу до Тернополя. Всередині тролейбуса планується облаштувати мінімузей, де будуть експонуватися матеріали з історії електричного та іншого міського громадського транспорту в Тернополі. Тролейбус можна буде використовувати для екскурсій і туристичних поїздок по місту, під час різних свят (День міста, Новий рік, День Незалежності, тощо), з приватною метою (оренда, корпоративні заходи), – повідомляють автори.

Цей проект подали на розгляд до “Бюджету участі”. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2017 року.

Наразі проект “Реставрація історичного тролейбуса “Škoda 9Tr” перебуває на розгляді. Голосування триватиме до 7 листопада, а переможців оголосять до 11 листопада.

У Тернополі жінок безкоштовно перевірятимуть на рак

Молода жителька Тернопільщини потрапила в халепу, коли дала телефон незнайомцю