Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі в гінекології пацієнтки курять, як “паравози”

На сильний запах диму від сигарет в гінекологічному відділенні міської лікарні №2 поскаржися тернополянин. Чоловік переживає за вагітну дружину.

Тернополянин приходить провідувати вагітну дружину, каже нема чим дихнути. В кінці коридору відділення на четвертому поверсі є запасний вихід, який не закривається – туди всі і ходять курити.

– Дим звідти чути аж в три наступні палати, навіть якщо двері закриті, – каже тернополянин Ігор. – В палаті лежить вагітна дружина, як прихожу її провідувати, так там нема чим дихнути. Спілкувались з санітаркою. Вона каже, що тут часто курять пацієнтки, можуть навіть в туалеті закурити. Коли робила їм зауваження, вони її нецензурно посилали. Вчора  бачив, як старший чоловік з поламаними ногами на двір мусив спускатися, щоб покурити, а тут пацієнтки всередині курять. Тут багато жінок після операції, вагітних. Жодної поваги.

В лікарні кажуть, що таблички про заборону куріння в лікарні є, а запасний вихід вони не можуть закрити на ключ, згідно з правилами пожежної безпеки.

–  Така проблема є, часто ми ловимо і пацієнток, і чоловіків, які приходять їх провідати, – каже завідувач гінекологічним відділенням ТКМЛ №2 Олег Данилюк. – Як тільки ми когось бачимо, робимо зауваження. Лікарі в нас в лікарні не курять, бо знають, що за таке отримають догану – в нас вже був такий випадок. А ще справа в вентиляції – запасний вихід тягнеться з нашого четвертого поверху аж в підвал, і якщо там хтось закурить, чути буде і в нас. На жаль, це проблема культури – люди ні про своє здоров’я не думають, ні про чуже.

Джерело: “20 хвилин”, Юлія НІКІТІНА.

На Тернопільщині виявили порушення під час агітації у Зборові, Ланівцях та Хоросткові

Військового комісара Катинського ще на два місяці відсторонили від посади