Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі брак продавців та водіїв (СТАТИСТИКА)

На ринку праці Тернополя й області за останній тиждень ситуація майже не змінилася. “Лідерство” все ще займають вакансії у сфері торгівлі та авто.

Цього тижня на сайті work.ua було розміщено 430 вакансій з геолокацією по місту Тернопіль й Тернопільській області.

Найбільше роботодавці потребують працівників у такі категорії: продаж й закупи – 172 вакансії, виробництво та робітничі спеціальності – 162, сфера обслуговування – 137, роздрібна торгівля – 128. Найменше потребують у: топ-менеджери, керівники вищої ланки – 8, культура, музика, шоу-бізнес – 5, нерухомість та юриспруденцію – по 3 вакансії, страхування – 2.

За показником “посада” вимальовується аналогічна картина. Топ-30 виглядає так:

У ціновому діапазоні суттєвих змін також немає. Як і попереднього тижня роботодавці найбільше готові платити представникам робітничих спеціальностей та торговельним представникам – від 3800 до 12000 гривень щомісяця. Дещо меншу зарплату обіцяють у сфері обслуговування – від 3200 до 8000 залежно від посади та кількості відпрацьованих годин.

Цього тижня я також проаналізувала групу у Фейсбук “Шукаю роботу Тернопіль“. Там найбільше можна зустріти оголошень про пошук роботи від студентів та жінок у декреті, які шукають додатковий підробіток. А от на роботу в мережі згодні не всі. Більш того, майже у кожному другому оголошенні засторога: “роботу в інтернеті не пропонувати”.

Христина Слота

ДТП у Тернополі: зіткнулись “Бумер” і таксі

У Польщі мода на українок: про них знімають фільми та пишуть книги