Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі борються за права тварин (ФОТО, ВІДЕО)

Небайдужі тернополяни вийшли на марш, аби домогтися захисту тварин.

Центр допомоги безпритульним тваринам “Вірні друзі” організував громадську акцію за права тварин у неділю, 15 жовтня. Тернопіль – одне з сімнадцяти міст України, де також відбуваються марші на підтримку тварин.

Мета цієї акції – звернутися до влади з вимогою здійснити невідкладні кроки в боротьбі з жорстоким поводженням щодо тварин. Тернополяни готові заявити владі і громадськості, що готові боротися за гуманне ставлення до тварин.

Марш стартував з Театрального майдану, далі маршрут пролягав через вулицю Руську, Замкову, а тоді завершився біля міської ради.
– Ми прагнемо, щоб влада дотримувалася уже прийнятих законів та запровадила інші не менш важливі, – пояснює організаторка акції Алла Ляпандра. – Існує 11 пунктів в універсалі гуманного ставлення до тварин, підписи за який ми нині будемо збирати. Один примірник ми подамо до міської ради, інший – відправимо до Верховної Ради України.

– Ми хочемо, щоб якомога більше тернополян долучилося до цієї акції, – каже молоде подружжя Руслан та Мар`яна Гребеняк. – Адже питання, яке порушує ця акція, дуже важливе, це питання висококультурного рівня, яке показує якусь зрілість суспільства.

Тернополяни були неприємно вражені минулорічними результатами обрання соціальних проектів для міста.

– Питання, які стосувалися захисту тварин взялися до уваги майже в останню чергу, – каже подружжя. – Вони отримали велику підтримку, але в останні дні, як виявилося, місто мало важливіші питання.

Також сім`я переконана, що тернополяни повинні бути відповідальнішими за тих, кого приручили.

Дехто із учасників акції наголошував на проблемі відсутності у місті зони для вигулу собак.

– От хотів би кудись із собакою піти погуляти, потренуватися, побігати, а немає, куди, – нарікає Іванна Головко. – Люди ж обурюються, що хазяїни гуляють із псами у парку, де діти граються. А куди нам іти ще?

Мирослава Муквич, 20 хвилин

У Тернополі відкрили незвичну виставку (ВІДЕО)

У Тернополі лікарів навчають на найсучаснішому обладнанні