Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Телефонний тероризм”: невідомий повідомив про замінування станції швидкої допомоги

Про замінування станції швидкої допомоги, що у Теребовлі, повідомив 22 жовтня о 20:45 невідомий. 

Він зателефонував на лінію “103″ і заявив, що в приміщенні знаходиться небезпечний предмет, передає 0352.ua.

На будь-які запитання про дану ситуацію чоловік говорити відмовився. Проте через кілька хвилин він перетелефонував, залишив номер свого мобільного і сказав з ним зв’язатися для отримання деталей про міну.

За словами заступника начальника Теребовлянського слідчого відділу Ігор Пискливець, на місце небезпеки одразу виїхали правоохоронці та усі рятувальні служби. З приміщення евакуювали персонал, а також вимкнули світло та газ. Будівлю оглянули експерти-вибухотехніки й кінологи. Жодної міни не було. Та телефонний “жартівник” на цьому не спинився. Коли рятувальники почали збирати обладнання, він подзвонив ще раз і сказав, щоб шукали краще.

Паралельно з пошуками вибухо-небезпечного предмета працівники поліції встановлювали особу додзвонювача. Ним виявився житель села Перемилів Гусятинського району 1989 року народження. Чоловік і раніше потрапляв в поле зору правоохоронців за неправдиву інформацію. Він у скоєному зізнається і каже, що хотів пожартувати. Наразі його психічно-емоційний стан перевірять медики.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 259 частина 1 ККУ – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Територія розбитого кохання: У Тернополі знайшли унікальну вулицю (ФОТО)

Ажіотаж триває: тернополяни місяцями чекають на біометричні паспорти