Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сусіди розказали журналістам про життя подружжя, знайденого мертвим

Кількома днями раніше Тернопіль сколихнула жахлива знахідка – мертве подружжя. Не менш вражаючою виявилася історія їхнього життя.

Пенсіонери прожили в квартирі на вул. Винниченка на першому поверсі усе своє життя. З сусідами майже не спілкувались, діти – за кордоном. Тому їх тіла знайшли пізно, вже коли було чути неприємний запах.

Про мертве подружжя пенсіонерів, яке минулого тижня знайшли у квартирі на вулиці Винниченка, знає весь будинок. Люди кажуть, що жінка кілька років не ходила, а її чоловіка востаннє бачили кілька тижнів тому, коли він йшов у магазин. Там йому стало погано, викликали швидку. Але він попросив відвезти його додому, мовляв не може залишити хвору дружину саму.

– Попід руки швидка завела його додому та й поїхала: що зробиш, як не хоче людина в лікарню, – розповідає сусідка Стефанія Петрівна. – Незважаючи на свій поважний вік, чоловік був дуже активним. Того ми здивувалися, що нема його день, нема два, тиждень-два… Подумали, певне йому стало гірше і він з дружиною поїхав до лікарні. А за кілька тижнів почули з-за зачинених дверей сморід.

Бити на сполох почала сусідка Інна Іванівна, коли почула неприємний запах від стояка в туалеті на третьому поверсі. Пенсіонерка каже, що разом з сусідкою до останнього вагалися чи викликати поліцію, бо боялися реакції господарів на зламані двері. Адже думали, що вони все ж в лікарні. На жаль, тіла стареньких знайшли без ознак життя. Працювати рятуавльникам довелось в протигазах.

– Ми вже кілька днів оговтатись не можемо, заснути страшно, – розповідає сусідка Інна Іванівна. – Чоловік Петро був більш комунікабельним, а от дружина ніколи ні з ким не спілкувалась, двері не відкривала і в гості не кликала. Люди кажуть, що то ми сусіди погані, не догледіли. Але що поробиш, як вони були відлюдькуваті. От ми ходимо один до одного в гості ледь не кожен день, я й сама в поважному віці. От був випадок, жінка в сусідній квартирі впала, була закрита вдома, так вона голосно кричала і їй допомогли. А тут ніхто нічого не чув, і це при тому, що в поліції кажуть, що жінка пізніше померла. Певне Петро помер вдень, бо світло було вимкнене, інакше б скоріше помітили. Були плями крові в квартирі, але слідів насильницької смерті не знайшли. Напевне чоловікові кров пішла з носа через проблеми з серцем.

Коли сталася біда, контактів до дітей померлих сусіди не мали: дочка живе в Туреччині, син – в Росії. Телефон дочки випадково знайшла мешканка сусіднього під’їзду. Люди кажуть, якби і він загубився, навіть не знають як би повідомили родичам.

Подружжя жило у квартирі на першому поверсі. 9 жовтня наш журналіст побачила там навстіж відкриті вікна для провітрювання. В оселі була донька покійних пенсіонерів. Жінка викликала газовика, аби пересвідчитись чи не став причиною смерті батьків витік газу. Від коментарів вона відмовилась.

Ховати стареньких планують в середу, 11 жовтня, коли приїде син з Уралу.

Юлія Нікітіна, 20 хвилин

Немає сильнішого болю, аніж у батьків, які пережили своїх дітей…

Вийшов по гриби: у лісах Тернопільщини зник чоловік