Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки коштуватиме тернопільським автомобілістам підготовка до зими

Тернопільські водії змінюють літню резину на зимову з десятого жовтня до середини листопада.

Ажіотаж у шиномонтажах залежить від погодних умов. Якщо випаде сніг, – водії готові перевзуватися і вдень, і вночі – розповідає Медіатор.

Літня гума фізично не справляється з навантаженнями в холодну пору року і не може забезпечити безпеки на дорозі для автовласника, інших водіїв та пішоходів. Зміна шин на зимову, особливо для нашого регіону, є необхідною.

Є водії, які вважають, що можна купити всесезонні колеса і їздити на них протягом року, але це не так, запевняють фахівці. Також не радять змінювати лише одну пару коліс.

– Якщо передні колеса нові, а задні старі, то передня вісь буде в кращому щепленні з дорогою, а задня вісь – в гіршому. Це може нести певні ризики заносу автомобіля некерованому на поворотах, – розповідає керівник автосервісного підприємства Максим Бондаренко.

Автомобілістам варто обирати колеса однакові за розміром, параметрах протектору й року виготовлення для рівномірного й безпечного щеплення з дорогою. Взимку залишок протектору має становити не менше 4 мм. Встановлювати шини, яким понад 5 років, не рекомендують.

Вартість шин залежить від марки авто, розміру коліс, виробника й, зрештою, якості. Діапазон цін величезний.

На Тернопільщині горів колишній дитсадок

Тернопільські рятувальники попереджають про погіршення погодних умов