Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Політик розповів про три маленькі перемоги акції 17 жовтня

Київ. Жовтень 2017 року. Намети поруч з Верховною Радою

У ніч на 18 жовтня 2017 року під Верховною Радою знову намети. Організатори акції на підтримку «Великої політичної реформи» розбили наметове містечко та оголосили дату нового збору – 19 жовтня.

Київ. Жовтень 2017 року. Намети поруч з Верховною Радою

Саме у цей парламент має розглянути головні вимоги активістів, які 17 жовтня зуміли привести на вулицю Грушевського близько 5 тисяч прихильників. Про перші маленькі перемоги нинішнього мітингу повідомив народний депутат Мустафа Найєм.
За його словами, результатом цієї акції стало те, що її учасники “змусили президента і лідерів політичних фракцій згадати свої передвиборні обіцянки і почати робити конкретні кроки”. Щодо закону про вибори, прийняття якого вимагають учасники мітингу, почався процес: профільний комітет повинен надати свої висновки до четверга, вказав нардеп.
“Ми змусили парламент повернутися до обговорення питання про скасування депутатської недоторканності. Під тиском людей президент подав свій проект про обмеження недоторканності з 2020 року. Така відстрочка неприпустима, і ми будемо вимагати цих змін вже в цьому скликанні”, – написав він.
Також, за словами депутата, команда президента “під тиском акції” відкликала свій законопроект про антикорупційні палати і почала формувати робочу групу з підготовки нового законопроекту.

У Тернополі патрульні почали штрафувати пішоходів

В храмі на Тернопільщині молитимуться до нової ікони (ФОТО)