Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині 36-річна жінка потрапила у біду

Жителька Тернопільщини стала жертвою афериста. Невідомий чоловік зняв з її картки більше двох тисяч гривень.

Жителі області продовжують віддавати власні заощадження шахраям. Зловмисники ж використовують старі схеми збагачення.

У пастку псевдобанківського працівника потрапила 36-річна мешканка селища Підволочиськ. Невідомий чоловік зателефонував на мобільний жінки та представившись працівником банку повідомив, що існує загроза зняття коштів з її банківської картки. Аби її усунути необхідно назвати номер своєї карти та код доступу. Жертва з переляку втратити гроші без жодних уточнень вказала всі реквізити. А через декілька хвилин отримала повідомлення про зняття коштів з рахунку. Аферист виманив в жертви понад майже двох тисяч гривень.

Вкотре застерігаємо мешканців краю бути більш обачними. Щоб не стати жертвою шахрайств з картками запам’ятайте наступні правила:

– ніколи не розголошуйте свій пін-код стороннім особам;

– якщо вам дзвонять з банку і просять назвати особисті дані – це привід насторожитися. Аби пересвідчитися чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник, запитайте, коли і в яке відділення можна підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не телефоном;

– якщо працівник банку або особа, що представилася ним, пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою (наприклад, активувати в банкоматі) – наполягайте на проведенні їх у відділенні банку. Ні за яких умов не виконуйте з банкоматом дії, які вам диктує по телефону незнайомець. Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок .

 

Тернополян вразила кольорова школа за півтора мільйони гривень (ФОТО)

Вся правда про медичну реформу – чого очікувати українцям?