Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині виявили порушення під час агітації у Зборові, Ланівцях та Хоросткові

29 жовтня у 4 об’єднаних територіальних громадах перші вибори. За кілька днів до завершення кампанії Громадська мережа ОПОРА оприлюднила список найбільш типових порушень під час агітації.

У Зборівській, Лановецькій та Хоростківській об’єднаних територіальних громадах Тернопільської області спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували друковані агітаційні матеріали без необхідного маркування та розміщені у заборонених місцях.
17 жовтня при в’їзді у місто Зборів зафіксовано білборд кандидата у депутати відповідної міської ради Юрія Сисака («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»). Агітація не містила вихідних даних: відомостей про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.
На автошляху Тернопіль-Львів, неподалік Зборова, розміщено два двосторонні білборди політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з написом «Не посоромити слави героїв! Захистити майбутнє дітей! Ваш вибір 29 жовтня». Схожий білборд зафіксовано при в’їзді у місто Ланівці (додано напис «у виборчому бюлетені №7»). В обох випадках агітаційні матеріали не містили вихідних даних.
Нагадаємо, що ВО «Свобода» висунула кандидатів у депутати до Зборівської та Лановецької міських рад об’єднаних територіальних громад.
20 жовтня у місті Зборів зафіксовано агітаційні листівки Радикальної партії Олега Ляшка, а також агітацію кандидата на посаду голови громади Олександра Парація та кандидатів у депутати міської ради Андрія Вербіцького, Тараса Продана від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Агітаційні матеріали були розклеєні на стовпах електропередач.
22 жовтня у селі Погрібці Зборівського району на зупинці громадського транспорту виявлено агітаційні матеріали кандидатів від «Української Галицької партії» та Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Така ж агітаційна продукція від ВО «Батьківщина» була розміщена на вхідних дверях місцевого магазину та будівлі виконавчого комітету Погрібецької сільської ради.
У селах Калинівка та Августівка Зборівського району на зупинках громадського транспорту розміщені агітаційні матеріали кандидатів Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».
Крім того, у селі Августівка на стовпах електропередач розклеєні агітаційні матеріали політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Також агітація «БПП «Солідарність» розміщена на вхідних дверях будівлі виконавчого комітету Августівської сільської ради та бібліотеки-філії

На Тернопільщині вилучили близько 45 кілограм коноплі

У Тернополі в гінекології пацієнтки курять, як “паравози”