Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На жителів Тернопільщини насувається небезпечна хвороба

Цьогоріч жителі Тернопільської та інших областей зіштовхнуться з хворобою, проти якої немає імунітету. Йдеться про вірус грипу “Мічиган”, який викликає ускладнення та важко піддається лікуванню.

Про прихід нового штаму на територію України говорилося  11 жовтня у тернопільському прес-клубі на прес-конференції: «Стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області. Клініка, лікування, профілактика грипу, ГРВІ».

За прогнозами фахівців, на появу «Мічигану» в Україні цього року варто чекати вже в листопаді. Цей штам є доволі агресивним підвидом «свинячого грипу», який може призвести до важких ускладнень і навіть до летальних випадків. Захворіти на агресивний штам можуть передовсім люди, які мають серцево-судинні, легеневі захворювання, цукровий діабет, а також вагітні, діти і люди, яким за 65 років.

—      Раніше штам вірусу грипу “Мічиган” циркулював у південній півкулі нашої планети та доволі швидко поширювався серед населення. Для цього штаму характерний доволі малий інкубаційний період, що робить його схожим з пандемічним грипом. Цей штам також нагадує і каліфорнійський грип, адже також схильний до мутації. В місцях, де раніше було зафіксовано «Мічиган», значна частина населення захворіла на цей грип, при цьому були і летальні наслідки. Оскільки для вірусу характерне швидке поширення, то ми очікуємо появу цього вірусу і на території України. Щоправда, не знаємо, які прояви матиме цей вірус на території нашої держави, — поділилася головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва.

Варто зазначити, що на «Мічиган» в Україні ще не проводилося жодних досліджень, тому що хворих в Україні на це захворювання поки що виявлено не було.  Дослідження цього вірусу в лабораторному центрі в Тернополі розпочнеться лише після того, як у стаціонарах чи реанімаційних відділеннях з’являться перші хворі.

Наразі єдиною профілактикою будь-яких видів грипу є вакцинація, яку медики радять зробити перш за все особам, які входять до групи ризику, а також батькам і близьким родичам маленьких дітей.

Джерело: Тернополяни

На Тернопільщині є унікальний дендропарк (ФОТО)

Стало відомо, скільки на Тернопільщині підприємців