Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міська рада зупинила будову в парку та екологічно-небезпечні котельні. Поки що

Першу половину сесійного дня 24 жовтня депутати Тернопільської міської ради присвятили розгляду двох болючих питань – забудови в Парку Національного Відродження та функціонуванню котелень на торфі.

На сесію прийшло багато емоційних та обурених людей, тож депутати змушені були розглянути їх вимоги першими та підтримати.
Депутати одноголосно підтримали проект рішення щодо заборони будівництва в парку Національного відродження. Щоправда, міський голова Сергій Надал запропонував внести деякі правки, які би зробили проект рішення більш правильним з юридичного боку. Мер пояснив, що деякі пункти у пропонованому громадою проекті міська рада виконати не в змозі.
Також одностайно міська рада прийняла рішення заборонити на території м. Тернополя експлуатацію котельнь чи інших генеруючих потужностей на альтернативних видах твердого палива, які не отримали позитивні експертні висновки, дозволи, сертифікати та ліцензії щодо дотримання державних будівельних, екологічних, санітарних та природоохоронних норм, або інших вимог, передбачених чинним законодавством.

Грип, ГРВІ чи застуда? Як відрізнити одне від одного (ТАБЛИЦЯ)

На Тернопільщині біля Теребовлі величезний затор через масштабну аварію (ФОТО)