Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Динамо – Янг Бойз: чого очікувати?

Уже сьогодні на НСК “Олімпійський” київське Динамо зіграє з Янг Бойз.

19 жовтня, 22:05, Київ, НСК “Олімпійський”

Головний арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія)

Телетрансляція на каналах “Україна” та “Футбол 2”, текстова онлайн-трансляція на сайті “Футбол 24”.

Янг Бойз відправив Динамо з Ліги чемпіонів у Лігу Європи, а потім сам пішов цим же шляхом. Жереб вирішив, що командам потрібно ще раз з’ясувати стосунки. Українці знову в статусі фаворита. Після двох турів групового раунду Динамо з максимальними показниками очолює квартет В. Це стало можливим завдяки двом вольовим перемогам над Скендербеу та Партизаном. Сценарій обох поєдинків ідентичний – провал першого тайму та яскравий камбек у другому.

Кияни досі не позбулися свого синдрому і вмикаються в активну гру лише на половину матчу. Рано чи пізно хтось мав покарати за це “біло-синіх”, що в підсумку і сталося. В попередніх турах чемпіонату України однотаймова гра коштувала їм очок: не вдалося втримати солідний гандикап проти Зорі (з 0:3 до 4:4) та бодай уникнути поразки від Чорноморця.

Динамо не перемагає в трьох поспіль поєдинках на внутрішній арені, через що відставання від Шахтаря досягло 7 очок. У неділю в “українському класичному” багато чого вирішиться, однак Олександр Хацкевич навряд чи сьогодні берегтиме основних виконавців. По-перше, найближчий резерв в Одесі дуже розчарував, а по-друге, зараз для головного тренера результат кожної гри на вагу золота.

Головна кадрова проблема киян – оголений через пошкодження Циганкова правий фланг півзахисту. Варіанти з Гусєвим і Буяльським більш прогнозовані, однак можливо Хацкевич все ж наважиться з перших хвилин випустити джокера Мораєса. В кожному матчы доводиться дуже рано підсилювати атаку бразильцем, а от коли він розпочав у старті (проти Зорі), команда видала найсильнішу першу 45-хвилинку осені. Також важливо, що на іншому крилі атаки повернеться в бій Гонсалес.

Позитивні новини є і в обороні – готовий грати Віда, тому Пантіча було б логічно знову посадити на лаву. Натомість певні проблеми виникли у Хачеріді, Євген напередодні тренувався за індивідуальною програмою. Ризикувати здоров’ям провідного захисника все ж не варто, тому маємо шанс ще раз насолодитися футболом Кадара, який “напривозив” у літній дуелі цих команд на “Олімпійському”.

Янг Бойз вже набив оскому українським вболівальникам – швейцарці втретє за неповних півроку приїхали до нас. І Шахтар, і Динамо мають неприємні спогади, пов’язані з “молодими хлопцями”, адже ті два сезони поспіль зупиняли вітчизняних грандів у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Щоправда, весь негатив стосується поєдинків на “Стад де Свісс”, адже в Україні швейцарські гості звикли програвати з різницею в два м’ячі. Це виключно домашня команда. В останніх 11 виїзних єврокубкових матчах “чорно-жовті” не здобули жодної вікторії (3 нічиї та 8 поразок).

Порівняно з поперднім протистоянням, Янг Бойз виглядатиме дещо інакше. На трансферному ринку відбулася заміна – на місце Раве прийшов Нгамалеу, однак найбільше вдарили по швейцарцях травми. Не побачимо ми БенітоБертоне та грізного форварда Оаро, проте в нападі вже добре освоїлася пара Ассале-Нсаме (5 і 6 голів у чемпіонаті відповідно). Янг Бойз наразі йде лідером швейцарської Суперліги, але минулого вікенду несподівано програв Лозанні.

Адольф Хюттер сповідує класичні 4-4-2. За словами Олександра Хацкевича, “молоді хлопці” відійшли від вертикальних передач і роблять ставку на комбінаційний футбол з дрібним і середнім пасом. Динамо розібрало суперника і має достатньо злості, щоб швейцарці знову летіли з України з поганим настроєм.

Перемога над Янг Бойз фактично забезпечить вихід у плей-офф Ліги Європи, що стане вагомим аргументом на користь білоруського наставника у нинішній важкій для нього ситуації та дещо зніме напругу з футболістів перед важливою битвою з Шахтарем.

Слова

Олександр Хацкевич, головний тренер Динамо:

Ліга Європи – це турнір, у якому в нас завдання – вийти в плей-офф з першого місця. Спарені матчі є визначальними, і після них можна підбивати якісь підсумки. Звітна гра, як і матч-відповідь у Швейцарії, дуже важлива.

Адольф Хюттер, головний тренер Янг Бойз:

Влітку вдома ми обіграли Динамо, тому і зараз налаштовані рішуче. Ми перебуваємо під певним тиском і розуміємо це. Динамо – сильна команда, але ми постаралися підготуватися до цієї гри якнайкраще.

Орієнтовні склади

Динамо: Коваль – Морозюк, Віда, Кадар, Піваріч – Сидорчук, Буяльський – Гусєв, Гармаш, Гонсалес – Мбокані.

Янг Бойз: фон Балмоос – Мбабу, Касім, фон Берген, Лотомба – Нгамалеу, Соу, Саного, Фасснахт – Ассале, Нсаме.

Джерело: Футбол 24

У Тернополі ледь не згорів дім

Тернопіль прирівняли до Лас-Вегаса (ФОТО)