Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гроші Клименка віддадуть в бюджет до вироку?

Виручені за активи Клименка кошти збираються віддати в бюджет ще до винесення вироку. Про це передає Главком

Головна військова прокуратура ініціювала процес передачі арештованих активів екс-міністра доходів та зборів часів Януковича Олександра Клименка до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, поки ці активи перебуватимуть в управлінні агентства до рішення суду, держава буде отримувати від них прибуток.

«Ми (прокуратура – ред.) поставили питання про передачу арештованих нами активів до Національного агентства з управління активами (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, – «Главком»). І це агентство все майно, яке арештовано, виставляє на управління іншим юридичним особам. Всі кошти від експлуатації цих приміщень підуть в державний бюджет, тобто до стадії вироку держава буде отримувати гроші з того майна, що вкрадене. А це не мало й не багато – 77 елітних квартир, в яких проживають досить небідні люди, серед них близько десяти співробітників дипломатичних представництв», – сказав він.

Матіос пояснив, що через затримки у проведенні слідства (у чому він звинуватив особисто Сергія Горбатюка, начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ) Клименко отримував дохід з майна до його арешту. Очільник військової прокуратури впевнений, що ці кошти давали можливість утримувати газету «Вєсті».

«Клименко щомісяця отримував з кожної квартири $1,5-2 тис. прибутку. Три поверхи «Гулівера» так само здані в оренду. Тисяча вагонів приносили за нашими підрахунками Клименку в місяць близько $500 тис. Так що не можна було утримувати «ньюспейпу»? Можна! Можна було весь туалетний папір в України зробити з портретом бородатого чоловіка, який вбив собі в голову, що він обов’язково повернеться в Україну. Він точно повернеться! Але в обійми українського правосуддя. Я дуже стараюсь це робити. Законно! Без будь-якого особистісного ставлення!», – підкреслив прокурор.

Голова головної військової прокуратури також наголосив, що нещодавні обшуки у газеті «Вєсті» були викликані виключно інтересами слідства.

«В мене може бути суб’єктивне приватне враження про цю «ньюспейпу» «Вєсті-Жесті» – так і напишіть, – але ми прийшли не до журналістів і жодним чином не мали питань до їхньої професійної діяльності. Ми зайшли в приміщення компаній «ЮнісонГрупп», яка створена через різні офшорні юрисдикції, щоб поставити перед судом питання про арешт цих приміщень. Ми підозрюємо, що ці приміщення, записані на родичів Клименка, були придбанні на гроші, вкрадені з бюджету», – відзначив Матіос.

Нагадаємо, у кінці липня Генеральна прокуратура повідомила, що сума арештованого майна Клименка та його афілійованих компаній сягає 6 млрд грн. Серед арештованого майна пов’язаних з Клименком структур: два житлові будинки та три земельні ділянки у смт Козин загальною вартістю майже 140 млн грн, квартира у центрі столиці вартістю понад 20 млн грн, комерційні приміщення в БЦ «Гулівер» вартістю 245 млн грн, універмаг в Донецьку вартістю понад 229 млн грн.

А вже на початку серпня було арештовано тисячу залізничних напіввагонів, що належали групі компаній «Юнісон» Клименка.

Тернопільський вуз має нового керівника

В аматорському чемпіонаті програли команди з Тернопільщини