Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Кабміні нагадали, хто відповідає за невчасну подачу тепла

Зволікання із запуском і невчасна подача тепла у домівки українців будуть жорстко каратися. Про це попередив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що у Тернополі станом на 27 жовтня далеко не всі житлові будинки опалюються. Урядовець визначив дедлайн для вирішення всіх проблем – наступний вівторок 30 жовтня.
Голови обласних державних до вівторка повинні провести моніторинг і підготувати всі проблемні питання щодо проходження опалювального сезону по своїх областях. При виявлені фактів саботажу, бездіяльності і невчасного виконання обов’язків органами місцевого самоврядування, відповідні матеріали будуть направлені до Генпрокуратури.
«Місцеве самоврядування зобов’язане відповідно до чинного законодавства сумлінно виконувати обов’язки перед своїми громадянами, які їх обирали і, які їм обіцяли надавати якісні послуги. В першу чергу, це ЗУ «Про органи місцевого самоврядування», стаття 30, яка зобов’язує місцеву владу здійснювати управління комунальними підприємствами. А це – вчасний запуск і вчасна подача тепла до домівок наших українців. Також, це ЗУ «Про теплопостачання», стаття 19», – зазначив Геннадій Зубко.
Віце-прем’єр наголосив на кримінальній відповідальності голів органів місцевого самоврядування за неналежне виконання своїх обов’язків. «Стаття 367 Кримінального кодексу України, частина 1 і частина 2, яка передбачає ув’язнення до 5 років за неналежне виконання своїх обов’язків, або невиконання обов’язків, яке призвели до значних наслідків. Тому, я прошу всіх схаменутися і перестати перекладати свою управлінську неспроможність на центральні органи влади або ОДА», – наголосив урядовець.
Геннадій Зубко в черговий раз підкреслив, що місцеві адміністрації здійснюють державний контроль, а управління, згідно законодавства і, маючи можливості і повноваження, здійснюють органи місцевого самоврядування.

В селі поблизу Тернополя чоловік вчинив самогубство

Тернопільські тайські боксери їдуть на Прикарпаття