Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ажіотаж триває: тернополяни місяцями чекають на біометричні паспорти

Незважаючи на завершення сезону відпусток, ажіотаж триває.

На отримання термінового паспорта, який мали б виготовити за тиждень, нині треба чекати більше місяця, – пише За Збручем.

Тернополянка Ольга Баранюк три тижні тому звернулася за терміновим виготовленням біометричного паспорта. Проте документ жінка не отримала до сьогодні.

«Думала, він буде за тиждень. Так, як зазначено в умовах отримання паспорта. Але я не отримала дотепер. Хотіла їхати за кордон, думаю, доведеться відкласти поїздку, бо паспорта так і немає».

Чекати довше необхідно всім, хто звертається за оформленням біометричних документів. Ситуація зумовлена великою кількістю звернень, – пояснюють в обласній міграційній службі. Лише за вересень вони видали більше десяти тисяч біометричних паспортів, а цього року такі документи отримало понад вісімдесят тисяч краян.

«Велика кількість звернень – це одна причина затримок. А ще одне – поліграфне підприємство не встигає видруковувати паспорти. Загалом по Україні цього року було видано понад сім мільйонів біометричних паспортів. І люди подовжують активно звертатися», – пояснює головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби України в області Ірина Бойко.

Жителів краю просять без нагальної потреби з виготовленням біометричних паспортів не поспішати. Також людей запевняють, що ближче до зими ажіотаж зменшиться.

“Телефонний тероризм”: невідомий повідомив про замінування станції швидкої допомоги

Ціна зими: cкільки коштуватиме тернополянам одягнутися