Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нова шахрайська схема: з банківських карток тернополян крадуть гроші

До поліцейських Тернопільщини продовжують надходити звернення громадян про крадіжки з банківських карток. 

І якщо пенсіонери та люди похилого віку менш обізнані у подібних шахрайських схемах, дивує, що все більше пройдисвітам вдається обманути молодих людей, віком 30 – 40 років. Вони здебільшого уміло користуються інтернетом та мають змогу прочитати численні застереження щодо подібних шахрайств.

Втратила 4000 тисячі гривень 37-річна мешканка Бережанщини. Псевдопрацівник банку зателефонував до жінки та представився працівником служби безпеки банку. Налякав клієнтку, буцімто з її картки невідомі спробували зняти готівку тож слід негайно міняти паролі.

У страху втратити гроші, бережанчанка повідомила усі дані для зміни паролів. СМС-повідомлення про завершення шахрайської справи отримала за декілька хвилин – з картки зняли увесь залишок.

Вкотре нагадуємо – не довіряйте незнайомим людям! Ні в якому разі не надавайте дані своєї картки навіть людині, що представилася співробітником фінансової установи. Банк ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, адже вона багаторазово дублюється. Якщо навіть її буде втрачено, у банку завжди є резервна копія.

У випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі перевести гроші, збільшити строк дії картки, і при цьому вимагають захисні дані, кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку.

Гордість краю: учень з Тернопільщини переміг на Всеукраїнському фестивалі

За крок від смерті: на Тернопільщині пенсіонерка отруїлася чадним газом