Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Рабинович: Рожкова збирається втекти до Москви (ВІДЕО)

Депутат Верховної Ради, лідер партії «За життя» Вадим Рабинович попередив правоохоронні органи про те, що заступник глави Національного банку Катерина Рожкова, за його інформацією, планує втекти до Москви, щоб уникнути покарання за свою діяльність в НБУ. 

Про це політик заявив в ефірі авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112».

«Я як і раніше дотримуюся думки, що починати відродження країни треба з Національного банку – зі зміни його політики. Бо якщо в Нацбанку будуть далі сидіти злодії, які без кінця підтримують тільки банки однієї країни, а знищують при цьому українські та вбивають валюту, то у нас нічого не вийде. Я, до речі, хочу попередити наші правоохоронні органи, що, за багатьма даними, після того, як Ситник заявив, що 12 млрд грн нацбанкіри розтратили, Рожкова збирається втекти з країни – саме вона хоче втекти до Москви. Тому що трьом банкам вона передала величезні кошти», – сказав депутат.

Він зазначив, що зазначені кошти чиновники НБУ розтратили в змові з банками Південкомбанк, Укргазбанк, Терра Банк, Міський Комерційний Банк, Дельта Банк, «Київська Русь», «Хрещатик», «Фінанси і Кредит».

Однак, за словами Рабиновича, у екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої і Катерини Рожкової є спільники – це лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко і депутат Ради Сергій Льовочкін, чий телеканал «Інтер» регулярно обливає брудом акцію біля НБУ, що вимагає залучення до кримінальної відповідальності керівництва НБУ.

«Саме тому ми стояли на акції протесту під Нацбанком. П’ять тисяч людей, наших прихильників, щодня збираються під НБУ! Вони будуть і далі збиратися. А всі мовчать. Знаєте, чому мовчать? Тому що в руках Гонтаревої і Рожкової ¾ українського бізнесу. Тому що вони тримають медіа, тому що їх подільники Бойко і Льовочкін на своєму каналі “Інтер” обливають брудом наш мітинг. Незважаючи на те, що вони нібито в опозиції. А все тому, що з “Кліринговим домом” вони продовжують разом грабувати країну», – впевнений лідер партії «За життя».

Парламентарій також закликав мітингувальників під Нацбанком, щоб уникнути можливих провокацій кілька днів не виходити на акцію протесту, поки біля Ради не закінчиться «незрозумілий» мітинг лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

«У нас є проблема – там, поруч з нами, під парламентом, проходить незрозумілий для мене мітинг Саакашвілі. Нас тричі попереджали про можливі провокації, а у нас там багато жінок. Тому я дуже прошу наших прихильників – давайте кілька днів все-таки не будемо виходити, поки під Радою ось це все не закінчиться. Щоб не було провокацій і не відбулися серйозні трагічні речі. Нам не потрібні перемоги такою ціною», – констатував депутат.

При цьому Рабинович висловив упевненість, що українці – сильна нація, і як би не старалася нинішня влада, вона не зможе «добити» Україну.

«Ми все-таки живемо в унікальній країні. Скільки ті, що при владі, не крадуть, але ніяк добити країну не можуть. Стараються, мучаться, надриваються, а добити не можуть, тому що українці – сильна і міцна нація», – підкреслив лідер партії« За життя».

Злочин проти природи: на Тернопільщині зрубали дуби

У Тернополі проблеми з відновлення подачі тепла?