Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині збільшилась кількість захворілих на грип

Ситуація із захворюваністю на грип і гострі респіраторно-вірусні інфекції (ГРВІ) утримується на рівні сезонної, тобто відповідає середньому показнику для даної пори року, зазначили працівники обласного лабораторного центру МОЗ України.

Загальна захворюваність за останні 7 днів склала 197,8 випадків на 100 тисяч населення. Це 85,3% до розрахункового показника визначення початку епідемії (232 випадки на 100 тис. населення).

За останній тиждень кількість захворілих зросла у порівнянні з попереднім тижнем поточного року на 6,9%. Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 62,8% (1312 ос.), школярів — 46,6% від усіх захворілих дітей (612 ос.). Ріст захворюваності серед дітей з попереднім тижнем складає 4,5%, серед дітей шкільного віку — 9,9%.

Госпіталізували за звітний тиждень 88 осіб, із них 77 дітей. Кількість госпіталізованих зменшилась на 20,7%.

Основним заходом специфічної профілактики грипу є вакцинація. Її особливо рекомендують групам ризику — дітям, людям похилого віку, з хронічними захворюваннями, персоналу медичних, навчальних закладів, працівникам сфери послуг, торгівлі, транспорту, а також особам, що спілкуються з великою кількістю людей, персоналу підприємств, установ, організацій, особам, що перебувають в спеціалізованих колективах закритого типу (дитячі будинки, будинки престарілих тощо).

Московський патріархат програв суд на Тернопільщині

На Тернопільщині відзначили річницю створення УПА