Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Казус дня: на Тернопільщині забракло виборчих скриньок

Незважаючи на низьку активність виборців на перших місцевих виборах у 4 об’єднаних територіальних громадах Тернопільщини спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували нестачу скриньок для голосування.
Таких випадків 29 жовтня зафіксовано сім.


У селі Калинівка Зборівського району на ДВК № 610470 (мала виборча дільниця) встановлено одну велику та одну малу виборчі скриньки.
У селі Метенів Зборівського району ДВК №610441(мала виборча дільниця) має лише одну стаціонарну та одну переносну виборчі скриньки.
У місті Хоростків на ДВК №610236 (середня дільниця) у приміщені для голосування наявні чотири станціонарні скриньки та одна переносна скринька для голосування виборців за місцем перебування.
У селі Хоростець Козівського району на ДВК №610502 (мала виборча дільниця) наявна одна стаціонарна та дві переносні виборчі скриньки.
У місті Ланівці ДВК №610642 (середня виборча дільниця) має чотири стаціонарні виборчі скриньки та дві переносних, при цьому одна з переносних виборчих скриньок не була опломбована та фактично не використовується для голосування.
У селі Погрібці Зборівського району на малій ДВК №610469 є лише одна стаціонарна та одна переносна виборча скринька.
У селі Юськівці Лановецького району на ДВК № 610662 (середня виборча дільниця) в наявності дві переносні і лише три стаціонарні виборчі скриньки.

В Тернополі ситуація зі складними дітьми та дітьми-сиротами поліпшилась

Апатія на виборчих дільницях Тернопільщини: явка на вибори була рекордно низькою