Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі знайшли п’ять артилерійських снарядів

У Тернополі виявили п’ять вибухонебезпечних предметів, часів минулих воєн. 

5 вересня до оперативно-диспетчерської  служби Управління надійшло повідомлення про те, що під час проведення земляних робіт на бульварі Т. Г. Шевченка, поблизу пам’ятника С. Крушельницькій знайдено вибухонебезпечний предмет.

На місце події оперативно направили фахівців групи піротехнічих робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Тернопільській області, які по прибуттю встановили, що даний боєприпас є артилерійським снарядом, калібром 76 мм та належить до часів Другої світової війни.

Ще одне тривожне повідомлення цього дня надійшло з приватного домоволодіння на вул.Стадникової, в м.Тернопіль. Як стало відомо, чоловік копаючи в себе на подвір’ї траншею, для прокладання водопровідних труб виявив підозрілі предмети, зовні схожі на боєприпаси. Про це він одразу ж повідомив рятувальників, зателефонувавши на номер екстреного виклику «101». Невдовзі до місця події прибули піротехніки ДСНС. Вони обстежили місце знахідки та виявили там ручну гранату Ф-1, часів Другої світової війни та три гвинтівочних гранати, часів Першої світової війни.

Всі вибухонебезпечні предмети вилучені та будуть знищені в безпечному місці, шляхом контрольованого підриву.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які ззовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!

На Тернопільщині з болота тягнули корову (ФОТО)

Тернополян цікавить те, що трапилось біля нічного клубу «Румба» (ФОТО)