Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Цього тижня на тернополян чекає захопливе дійство

Уже завтра тернополяни зможуть відвідати неймовірне дійство, яке відбудеться в краєзнавчому музеї, – пише Нова тернопільська.

У вівторок, 19 вересня, до 130-річчя першої української крайової етнографічної виставки у Тернополі обласний краєзнавчий музей запрошує на фольклорно-етнографічну імпрезу «Мінливі чари минулого».

У програмі урочистого дійства — модельний показ автентичних костюмів, тематичні екскурсії виставкою та майстер-класи народних ремесел, виступ гурту «Пшеничне перевесло» і навіть флешмоб у вишиванках! Власне, вишиванки (а ще — приязні усмішки) і стануть дрес-кодом заходу, на який музейники запрошують усіх тернополян.

А вже наступного дня, 20 вересня, у краєзнавчому музеї відбудеться презентація книжки «Ярослав Павуляк у споминах», де подані спогади родичів, друзів, колег, знайомих, однокласників та односельців, що розкривають життєвий і творчий шлях поета непересічного таланту, відомого дисидента-українотворця, громадського діяча Ярослава Павуляка. Упорядкував видання доктор мистецтвознавства, професор Олег Смоляк.

У Тернополі вирубують дерева

Наслідки стихії на Тернопільщині: 114 населених пунктів без світла