Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі пройшов форум християнської молоді

Дійство відбулося вчора, 3 вересня, під гаслом «Встань з дивану». Відвідали шестигодинний форум понад 500 людей. 

Свято організувала комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, а родзинками його стали: флеш-моб перед Архикатедрою, виступ музикантів «Керигма проджект» з арсеналом якісної музики, спільна Свята Літургія у Соборі.

«У такому форматі ми проводимо з’їзд вперше, – зазначив голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Орест Павліський, – але, судячи із радості на обличчях молоді, ми це будемо продовжувати. Молодь хоче перебувати у радості, відчувати, що належить до живої Церкви, має у ній своє місце та покликання. Особливо вдячний священикам, яких зібралося чимало, щоб слухати та бути з християнською молоддю».

Важливою складовою зустрічі стало анкетування молодих людей, у якому кожен має можливість висловити своє бачення Церкви та вказати зауваги щодо покращення Її місії у молодіжному середовищі. Вказані у анкетах пропозиції будуть опрацьовані та передані Святішому Отцю Папі Франциску на окремий Синод, який він окремо скликає у Римі, щоб приділити особливу увагу духовній опіці молоді.

Особливим гостем заходу став голова Патріаршої молодіжної комісії УГКЦ о. Ростислав Пендюк, який в доступний спосіб представив доповід на тему «Молодь, віра і розпізнання покликання».

Вітання від Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) передав синкел у справах стратегії розвитку о. Віталій Козак. Отець, власне, очолив Божественну Літургії, яку відповідальні за молодь священики служили в особливих ризах Святового Дня молоді.

Від укусу шершня помер чоловік

Поліція Тернопільщини розшукує злодія, який “попав” у камеру (ФОТО)