Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У пошуках продавців та експедиторів. Огляд тернопільських вакансій за тиждень

Ні для кого не секрет, що у Файному Місті ми можемо спостерігати суттєвий брак кадрів. Основна причина – потреби й бажання не збігаються. Адже кожен свідомий мешканець мріє про достойну роботу з відповідною платнею та належними умовами праці. На жаль, подібні вакансії набагато важче знайти, тому велика кількість українців емігрують у пошуках бажаної роботи або ж займаються дрібною підприємницькою діяльністю.


Проаналізувавши сайт Rabota.ua, де за 7 днів охоплено 450 вакансій, можна дійти до висновку, що найзатребуванішими є працівники сфери торгівлі – 157 вакансій. Найпоширеніші серед них: продавці-консультанти, адміністратори магазинів, торгові представники, заступники керівників магазинів. Друге місце – логістика/митниця/склад – 79 вакансій, далі – бухгалтерія/податки – 45 вакансій, банки/інвестиції/лізинг – 25, маркетинг/реклама – 22, будівництво/архітектура – 27, працівники готелів, ресторанів, кафе – 26 вакансії. Для представників інших сфер представлено по кілька робочих місць.

Що стосується державних установ та органів місцевого самоврядування – лише 3 робочі місця. Станом на цей тиждень, це найменш затребувана сфера праці у Тернополі. Але є одна вакансія – інспектор поліції України, яка на даний час користується великим попитом. Заробітна плата таких спеціалістів становить 8 000 гривень.

Сфера туризму теж не має попиту – лише 5 вакансій за цей тиждень, серед них: візові консультанти, менеджер по туризму, оператор-консультант по роботі з клієнтами. Оплачується така робота в середньому від 5500 до 9000 гривень.

Трохи краща ситуація для HP-спеціалістів та бізнес-тренерів – 9 вакансій. На противагу не великій кількості робочих місць, мінімальна заробітна плата становить 9000 гривень.

Є також робота і для студентів. Неповна зайнятість, зарплата від 2000 до 3500 гривень. Зокрема це няні для дітей, консультанти, промоутери чи помічники спеціалістів. Шукають роботодавці, як завжди, комунікабельних, активних та працьовитих молодих людей.

Олександра Баліцька

Компанія ELEKS відкриває новий офіс у Тернополі

Жителька Тернопільщини стала жертвою шахраїв