Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Угорщина атакує суверенітет України, – експерт

Євген Ярошенко пояснив, чому Угорщина почала негативно відноситися до України.

В Угорщині звертаються до питання прав закордонних угорців, оскільки соціально-економічна ситуація в країні є не надто райдужною, відтак політики намагаються відвернути увагу населення від цих проблем. Крім того, тут діє праворадикальна партія “Йоббік”, яка вважається головним лобістом Росії в регіоні.

З Угорщиною вимальовується досить складна ситуація. У країни – не найкраща репутація в Європі. Крім того, політика уряду Віктора Орбана викликає неоднозначну реакцію угорського суспільства. Тому там дуже часто звертаються до питання прав закордонних угорців, щоб відвернути увагу від соціально-економічних проблем, поганих взаємин із Німеччино та європейськими установами. І для того, щоб підняти свій рейтинг,
– підкреслив він.

Крім того, експерт-міжнародник нагадав про діяльність праворадикальної партії “Йоббік”.

“Вона не просто виступає за захист прав етнічних угорців в інших країнах. Партія робить заяви, які, м’яко кажучи, не дуже відповідають суверенітету України. А керівництво Угорщини перехоплює у них ініціативу”, – резюмував Ярошенко.

Нагадаємо, раніше уряд Угорщини нещадно розкритикував новий закон “Про освіту”, який нещодавно ухвалили в Україні.

Крім того, у зв’язку з цим законом угорський міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петер Сійярто закликав високого комісара ООН з прав людини розпочати розслідування.

Для автохамів збільшили покарання

На Тернопільщині діє небезпечна хвороба