Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найкращі і найгірші школи Тернополя. Рейтинг за результатами ЗНО 2017 (ІНФОГРАФІКА)

Після отримання результатів ЗНО, які опублікував Український центр оцінювання якості освіти, ми вирішили провести власне рейтингування шкіл Тернополя.

Рейтинг кращих шкіл розділено на п’ять частин:

  1. Загальний рейтинг навчальних закладів Тернополя;
  2. Найкращі школи з української мови та літератури;
  3. Найкращі школи з історії України;
  4. Найкращі школи з математики;
  5. Найкращі школи з англійської мови.

При складанні рейтингу були проаналізовані всі тернопільські школи, де хоча б 5 випускників здавали ЗНО з 4 основних дисциплін – української мови та літератури, англійської мови, історії України та математики. За основу рейтингування ми взяли відсоток учнів, які здали ЗНО вище 180 балів. Освітні експерти стверджують, що показник ЗНО більше 180 балів – запорука вступу на державну форму навчання в більшість українських вищих навчальних закладів.

Рейтингова позиція школи  по кожній дисципліні дорівнює відсотку учнів, які здали ЗНО вище 180 балів. Загальний рейтинг розраховувався як сума рейтингів з 4 базових дисциплін.

 

Як бачимо у загальному рейтингу, найефективнішою є Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Проте, якщо дивитися у наскрізних списках, вона зайняла перше місце з англійської мови, друге місце  – з історії України, третє – з української мови та літератури, та аж дев’яте – з математики.

Натомість з базової дисципліни, яку здають всі випускники, і яка враховується при складанні загальнонаціонального рейтингу шкіл, – української мови і літератури – найкращими  стали випускники Тернопільської спеціалізованої школи №29. 51,3% випускників 29-ої школи подалали бар’єр у 180 балів.

Найкращими з історії України стали випускники  класичної гімназії, з математики – Української гімназії ім. І. Франка.

Христина Слота

Коли разом – ви сила (ВІДЕО)

Види шахрайства, або як не стати жертвою