Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Огляд вакансій за останній тиждень

В Тернополі вже довший час спостерігається суттєвий брак кадрів. Кожен намагається знайти омріяну роботу з відповідною зарплатою та хорошими умовами праці. На жаль, це не завжди вдається, хоча достойних вакансій теж не так мало.

Ми проаналізували сайт Тернопільського регіонального центру зайнятості, де за 7 днів охоплено 438 пропозицій та сайту Робота.юа.

Як і минулого тижня найзатребуванішими є працівники сфери торгівлі – 99 вакансій. Найпоширеніші серед них: продавці-консультанти, адміністратори магазинів, торгові представники, заступники керуючих магазинів. Друге місце займають робочі професії, здебільшого персонал по дому – 78 вакансій, далі – логістика – митниця – склад – 69 вакансій. Високе місце у рейтингу також займає адміністративний персонал: водії, кур’єри, менеджери – 54 пропозиції, сільське господарство – агробізнес – лісове господарство – 32 вакансії, банки – інвестиції – лізинг – 26, маркетинг – реклама – 22, медицина – фармацевтика – охорона здоров’я – 23, працівники готелів, ресторанів, кафе – 22 вакансії. Для представників інших сфер представлено по кілька робочих місць.

Що стосується творчих професій, ситуація невтішна, лише 2 пропозиції для представників сфери дизайн – графіка – фото. Хоча зарплата непогана – 7 000 – 9 000 гривень.

Є робота також і для студентів. При чому вакансій аж 56. Неповна зайнятість або вільний графік, але заробітна плата теж відповідна – лише від 2 500 до 3 500 гривень за місяць. Теж відносно багато пропозицій у сферах спорт – краса – оздоровлення, як бачимо, тернополяни дбають про свій внутрішній і зовнішній стан. Вакансій представлено аж 17.

Сфера туризму, як і раніше, не має попиту. Цього тижня представлено 3 вакансії. Середня заробітна плата близько 7 000 гривень.

Олександра Баліцька

Загальний гороскоп на цей тиждень 18.09-24.09

Юлія Тимошенко вимагає негайно розглянути у парламенті ситуацію зі зростанням цін та інфляцією (ВІДЕО)