Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Невідомий пожертвував на лікування дитини велику суму грошей (ВІДЕО)

Невідомий переказав на лікування дитини 100 тисяч євро.

Невідомий благодійник переказав 100 тисяч євро на операцію, яка може врятувати життя 11-місячної вінничанки Софійки Подковської.

Про це повідомляє 5 канал.

Дівчинці терміново потрібна трансплантація печінки. Рідкісну вроджену патологію у Софійки Подковської виявили, коли їй виповнилося лише два тижні. На операцію погодилася одна з клінік Брюсселя. Утім, ціна трансплантації для батьків виявилася непідйомною – 100 тисяч євро.

Збирати гроші кинулися всі. Одними з перших допомогли вінницькі ветерани АТО, побратими Софійчиного батька.

«У нас 40 мільйонів населення. Звертаємось до вас – по гривні, по дві, по три, по п’ять на ці рахунки, і ми врятуємо життя. Ми рятуємо Україну заради цих дітей. Давайте всі разом врятуємо цю дівчинку Софійку!» – закликав голова ГС «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський.

Одного дня несподівано на рахунок впала життєво необхідна сума.

«Щойно клініка «Сент-Люк» підтвердила, що для Софії поступила сума у 100 000 євро на рахунок від анонімного спонсора! Збір закрито! На 25 вересня у Софії госпіталізація в клініці! Ми вдячні Вам за віру в маленьку та життя!» – написав щасливий батько у себе на Facebook.

Донором печінки стане саме батько дівчинки Руслан Подковський. Про це він розповів телефоном.

«40% лівої сторони печінки і жовчний міхур я віддаю. Я свою кров відправляв у Бельгію, щоб вони там перевірили і пересвідчились, що я точно можу бути донором і звідти прислали підтвердження, що так – я донор», – розповів Руслан Подковський.

Прогнози лікарів для маленької Софійки більш, ніж сприятливі.

«Для дитини чим раніше проводиться оперативне лікування, тим успішніший прогноз, і благоприємний прогноз складає 90%», – каже Наталія Кізлова, завідувач гастроентерологічного відділення Вінницької лікарні імені Пирогова.

Нині Софійка з мамою перебуває на підтримувальній терапії у Львівській клінічній лікарні. Родина готується до рятівної поїздки до Бельгії.

Тернополяни у Словаччині започаткували незвичний бізнес (ФОТО)

У Хоросткові горів завод