Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найкращі Тернополя з української мови та літератури. Рейтинг за результатами ЗНО 2017 (ІНФОГРАФІКА)

Українська мова та література – це базовий предмет ЗНО, який є враховується при вступі на будь-яку спеціальність. Саме його можна вважати основним критерієм відбору та показником знань. 

У 2017 році тернопільські випускники показали одні з найкращих в Україні показники ЗНО з української мови та літератури. Хоча порівняно з 2016 роком кількість осіб, які здали ЗНО на 180 і більше балів за всіма категоріями зменшилася з 26,39% до 21,58%.

Для проведення аналізу було обрано лише школи (ліцеї, гімназії), які знаходяться в Тернополі.

Оскільки українську мову та літературу здають всі без винятку, то й усі навчальні заклади потрапили до розгляду та формування рейтингової системи. Її методика полягала у визначенні кількості учнів з кожної школи, які здали ЗНО з базового предмета більш, ніж на 180 балів.

Варто відзначити лідера списку – Тернопільську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів No29 (директор – Анатолій Ятищук). Ця школа єдина у місті, що здолала психологічний бар’єр у 50%. 51,28%  випускників школи №29 показали відмінні результати ЗНО.

Друге і третє місце у нашому рейтингу посіли елітні центральні школи Українська гімназія ім. І. Франка (директор – Анатолій Крижанівський) та спеціалізована школа №3 (директор – Надія Будій). Відповідно – 45,07% та 41,89%. Щоправда, показники гімназії у 2017 році різко впали (понад 20%) порівняно з 2016 роком. У третій школі – падіння майже 15%.

Натомість кращі порівняно з минулим роком досягення здобули у школах №5 (директор – Петро Поворозник) і №10 (директор – Олег Горбоніс).

Попри те, що показники шкіл не такі вже й погані, їм є куди вдосконалюватися.

Христина Слота

Найкращі і найгірші школи Тернополя. Рейтинг за результатами ЗНО 2017

На Тернопільщині водій підвіз жінку, а вона йому “віддячила” тим, що викрала 40 000 грн

Тернополяни розповіли про актуальний бізнес (ВІДЕО)