Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Заробіток в мережі, або як мати гроші не виходячи з дому

Мережа Інтернет сьогодні дозволяє не лише отримати необхідні знання, чи знайти важливу інформацію, а й навіть заробити. Перелік онлайн-вакансій настільки великий, що кожен зможе знайти щось для себе. 

Фрілансер. Умовно фрілансерство можна розділити на декілька складових – рерайт, копірайт, копіпаст, СЕО та переклади. Рерайт – це перепис чужих матеріалів, копірайт – написання власних, копіпаст – звичайне копіювання без змін, СЕО – написання матеріалів з точним використанням “ключів” (ключових слів та словосполучень, які допомагають ідентифікувати матеріал у пошуковику), а от з перекладами знайомі усі.

Дохід фрілансера напряму залежить від обсягу виконаних робіт. Вартість визначається за 1000 знаків без пунктуації та пробілів, тобто за 1000 букв. Мінімальна ціна становить 3-4 гривні, тоді як максимальна – від 250 гривень за 1000 знаків.

Найменше оплачується копіпаст – до двох гривень за один переопублікований матеріал, а от найбільше – переклади – від 50 гривень за сторінку формату А4.

Варто зважати і на тему, стиль викладу, актуальність та оперативність тощо. Доплату фрілансери можуть отримувати і за кількість переглядів, але тут все залежить від роботодавця.

Веб-верстальник – програміст. Таких людей називають по-різному: веб-верстальник, програміст, “автор” сайтів тощо, проте суті роботи це не змінює. Головним обов’язком програміста (найпоширеніша назва серед усіх) є створення сайтів та забезпечення їх технічної підтримки.

Заробіток тут теж залежить від кількох аспектів. По-перше, виду сайту (сайт-візитка, інтернет-магазин, блог, новинний портал тощо). По-друге, від бази, на якій він буде розташований (WordPress, Joomla, HomePage тощо). По-третє, від обсягу робіт, виконаних під час забезпечення технічної підтримки.

В середньому, за створення сайту можна отримати “чистими” від двох до десяти тисяч гривень, а за технічну підтримку – від 500 гривень щомісячно.

Перекладач. Я уже згадувала перекладачів, проте тут дещо інше. Зараз існує безліч сайтів знайомств, які шукають у свій штат людей, які від імені кандидаток (зазвичай “наші” сайти пропонують заможним закордонним чоловікам знайомитися з українками) спілкуватися із чоловіками англійською мовою.

Специфіка цієї роботи полягає у тому, що для її виконання достатньо знати англійську мову на рівні Intermediate (середній). Оплата нараховується за кількість повідомлень, які вам надсилає співрозмовник. В середньому за одне повідомлення – 10-12 гривень.

Варто зазначити, що при такому спілкуванні категорично забороняється піднімати питання фінансового достатку та еротичної тематики.

Веб-модель. Робота підходить лише для дівчат (принаймні із чоловічими “вакансіями” я не зустрічалася) із гарною зовнішністю. В їх обов’язки входить під час робочого дня перебувати перед веб-камерою та спілкуватися з усіма охочими (найчастіше чоловіками) у приватних повідомленнях та загальному чаті. За додаткову винагороду дівчата можуть виконувати різні забаганки. У цій сфері існують канали (так називають відеочати), де дівчата при спілкуванні на камеру повинні оголюватися.

За годину такого спілкування красуня може заробити від 100 до 2000 гривень, а якщо співпрацювати із закордонними ресурсами – то і до 5-7 тисяч гривень.

Бета-тестер. Однією із найбільш прибуткових “професій” є бета-тестер. Тестують тут все, що завгодно, починаючи від комп’ютерних ігор до програм, програмного забезпечення і, навіть, вірусів.

За один тестер-проект виконавець отримує від 500 доларів і це при тому, що на роботу витрачається близько 300-500 годин, а то і менше (графік тестер вибирає сам).

Відео-блогер. Є люди, для яких відео-блог просто хобі і розвага, а є і ті, для кого це повноцінна робота. Зазвичай такі блогери рекламують певні продукти, послуги тощо, отримуючи кошти безпосередньо за матеріал та кількість переходів на сайт рекламодавця.

Особливою когортою можна вважати відео-блогерів – бета-тестерів. Їх обов’язком є ведення каналу у мережі, на якому буде транслюватися тестування нових комп’ютерних ігор. За годину гри-тестування “працівник” отримує від 100 гривень, а також відсотки за перегляди. В середньому заробітна плата блогерів-тестерів становить від 16-18 тисяч гривень в тиждень.

Азартний гравець. Сьогодні в мережі є безліч онлайн казино, які пропонують не лише гарно відпочити, але й добре заробити. Вигідні умови та гарна коефіцієнтна ставка і справді дозволяють виграти сотні, а то і тисячі гривень (взагалі-то рублів, або доларів, оскільки українську валюту там не приймають). Проте зауважу, що шанси програти там такі ж, як і виграти.

Христина Слота

У Тернопільській області розшукують горе-матір (ВІДЕО)

Порошенко шукає кандидатів на посаду голови РДА на Тернопільщині