Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Визначено механізм зміни меж районів

На засіданні уряду 30 серпня затвердження зміни до Методики формування спроможних територіальних громад.

Постановою врегульовано питання добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів. Це питання важливе для двох нових громад, які утворяться після перших місцевих виборів 29 жовтня – Зборівської та Хоростківської.До складу Зборівської ОТГ увійдуть Августівська та Великоплавучанська сільські ради, до Хоростківської – села Великий і Малий Говилів.
В пункт 8 Постанови доповнено нормою про те, що у разі входження до складу об’єднаної територіальної громади однієї або кількох територіальних громад, розташованих на території суміжного району, розширенню підлягають межі району, на території якого розташований адміністративний центр утвореної об’єднаної територіальної громади. Таким чином, Зборівський та Гусятинський райони поповняться новими населеними пунктами, а Козівський і Теребовлянський – відповідно втратять.
«Це велика додаткова мотивація для десятків громад, створених на межі районів, закінчити процес об’єднання та великий поштовх до нового об’єднання. Прийняття постанови дозволить розширити межі району, на території якого розташований адміністративний центр утвореної ОТГ. Громади добровільно об’єднуються і прагнуть спільно будувати своє майбутнє, а не бути затиснутими встановленими межами районів», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр Генадій Зубко.

В Італії померла тернополянка

У Бучачі в ДТП загинув високопосадовець. Водій зник з місця аварії (ФОТО)